Skip to content

Manacor ret un petit homenatge als Cossiers d’enguany

Manacor reconeix la gent que manté viva la cultura popular del poble. I és que l’Escola Municipal de Mallorquí ha donat les gràcies als cossiers que enguany han ballat per la festa del Sant Crist i per les Fires i Festes. L’homenatge es va celebrar dimecres vespre al molí d’en Beió. I és que el molí acull l’Escola Municipal de Mallorquí, l’entitat que custodia el patrimoni i la transmissió de la tradició dels Cossiers.

La regidora d’Educació, Catalina Riera, juntament amb la directora de l’Escola de Mallorquí, Emma Terés, i la resta de representants del centre, foren els encarregats d’obsequiar els cossiers, la dama, el dimoni i tots els seus col·laboradors més propers amb un dibuix realitzat per l’artista manacorina Catalina Cànoves. Així, els cossiers d’enguany, Sebastià Capó, Joan Estelrich, Miquel Galmés, Lluc Gayà, Martí Miquel, Joan Miquel Truyols, Antoni Bassa, Xavier Brunet, Cristian Izquierdo, Lau Puig; la dama, Neus Barceló; el dimoni, Lluís Forteza; la flabiolera, Antònia Bassa, i els seus professors reberen una còpia del dibuix de Catalina Cànoves.

Després del petit homenatge, l’acte es convertí en un berenar íntim i familiar on els representants públics agrairen a tota la gent que forma part dels Cossiers de Manacor la seva implicació en la pervivència d’aquesta dansa recuperada no fa tants anys i que ja és un símbol de festa reconegut per tothom.

image

Back To Top
Search