skip to Main Content

“A s’Illot li falta policia i brigada pròpia”

Antonio García, de SyS, és el delegat de s’Illot i Cala Morlanda

 

Quina valoració fas, d’aquests anys que has estat a l’equip de govern? Quines coses has pogut fer per s’Illot?
Crec que gestion bé el poble amb el que em donen. D’ençà que som aquí crec que els he donat millor qualitat de vida als s’illoters. Començant per la delegació. Molts de tràmits senzills es poden fer aquí, i, pels que no es poden fer, al manco t’orienten i et diuen on has d’anar. Crec que ha estat una cosa molt important. Hem gestionat temes de neteja de carrers, abans aquí hi havia setmanes que no passava cap màquina. Jo he estat molt pendent d’això. Jo trob que un polític ha de ser al carrer, no tancat dins una oficina. I bé, com et deia, crec que tenim el poble net, en la mesura que podem, això sí, barallant-nos cada dia amb l’empresa. Per altra banda, l’enllumenat públic era un desastre total, vàrem haver de fer una actuació. I ara encara hi ha barris que són un desastre, però és que abans a l’hivern hi havia setmanes senceres amb barris sense llum. Crec que ha millorat bastant, això. Què més? Tema de carrers, hi havia molts de carrers amb la calçada alçada, per les arrels dels arbres, idò n’hem arreglat molts. Hem tancat solars. Abans n’hi havia una cinquantena, de solars sense tancar; i eren veritables femers, la gent hi tirava deixalles. Ara ens en falten sis o set, per tancar. El pavelló, també; l’hem arreglat, hem fet el parc pels nins. Ara només hi falten els vestuaris, que per ara només tenim els portàtils.

N’estàs satisfet, idò, en general?
Sí, crec que hem fet coses i que el balanç és positiu, però bé, això ho han de dir els ciutadans. Ells són els que saben com estava i com està ara s’Illot. Això sí, he de valorar que aquest mandat hem tengut doblers. Segons m’han contat, altres mandats, no n’hi havia hagut.

Què falta, ara, a s’Illot?
La delegació és un local llogat. Falta un edifici per a instal·lacions municipals. A Manacor n’hi ha molts, i aquí no n’hi ha. Vàrem mirar per comprar el minigolf, això seria molt positiu, perquè són 1.800 metres. Aquest any, però, ha estat impossible incloure-ho al pressupost. Falta una brigada municipal pròpia, a la de Porto Cristo hi ha poca gent i se n’ha d’encarregar de moltes coses. Hi ha molta feina per fer, el dia a dia, just d’arreglar les coses que s’espenyen. Pensa que a s’Illot ja hi ha 2.200 empadronats, més gent que hi viu sense estar-hi empadronada. I a l’estiu, la xifra d’habitants pot arribar a 6.000 o 7.000 persones. Per tant, necessitam més serveis. Necessitam policia, una parella, al manco, les hores del dia. Això posaria solució a molts de problemes, podria fer complir les normatives, de merdes de ca, per exemple, o de trànsit. Molta gent circula aviat. N’hi ha que em diuen que hauríem de posar ressalts, però jo no en som partidari, perquè, a banda que valen doblers, i que n’hauríem d’acabar posant per tot; és que tots els que ho fan bé, haurien de pagar pels quatre o cinc que ho fan malament.
Crec que amb això ja estaria bé, tampoc no podem demanar molt més: brigada, policia, i que es facin les inversions amb el percentatge que ens toca, al mateix ritme que Manacor. Ah, veus, una cosa que m’agradaria dir: Manacor es queixava de poques inversions de l’ecotaxa; idò aquí, que hi ha 2000 places hoteleres, que vendrien a ser sis-cents mil euros cada any, no n’hem vist ni un duro.

Tens previst presentar-te, a les properes eleccions?
Crec que sí, que m’he de presentar, per rematar moltes coses. Crec que dues legislatures són el minim per poder concloure els projectes. I no ho sé, com et deia, el balanç que en faig és positiu. Ja veurem què passarà, però nosaltres ho intentarem.

Back To Top
Search