skip to Main Content

“Fa un any i mig que parlam del tema”

Maribel Bauzà, delegada de Serveis Socials de l’Ajuntament manacorí confirma que “fa un any i mig que en parlam. De fet, quan vaig entrar de regidora ja vaig proposar una reestructuració del departament i ara mateix hi ha dues persones que fan feina únicament en tema de prevenció de joves”. Segons la regidora, “aquest tipus de joves són difícils d’abordar si no s’hi arriba en termes de prevenció des de l’escola”. “És difícil trobar-los, i sovint els pares o fan feina o no se’n cuiden com caldria, i ells fugen del sistema”.

Bauzà apunta s’Illot com un dels llocs “més problemàtics, per això hi hem destinat dues educadores que detectin aquests joves en risc. Aquí a Manacor és gairebé impossible arribar a aquests joves”.

Per a la regidora de Serveis Socials hi ha tres pilars fonamentals en la prevenció: “les xerrades a les escoles, molt lligades a l’autoestima i a l’autoconcepte; els tallers preventius amb pares, als quals per desgràcia hi acudeixen només els pares que no tendrien el perfil de tenir un menor en risc dins ca seva”.

Bauzá recorda que darrerament s’ha implementat un pla que, amb prèvia autorització de les famílies, dóna ocupació als menors que són expulsats temporalment de les seves escoles”. Una altra iniciativa que recorda és la de Casal Obert, que ofereix als joves activitats tres dies a la setmana. I també el taller Treu suc a l’estiu, organitzat conjuntament amb IRES. La delegada recorda també un conveni amb la fundació del Reial Mallorca, que ha permès ajudar a jugar a futbol a joves que no tenien possibilitats de pagar una fitxa.

L’Ajuntament no fa oferta formativa específica per a joves en risc, però Bauzà recorda que sí que participa en els programes Alter i Pise. Finalment la delegada es felicita de la incorporació de cinc educadors com a funcionaris de l’Ajuntament, fet que ens permet disposar-ne més lliurament i destinar la seva tasca on més necessària sigui.

Back To Top
Search