skip to Main Content

“Aquests dies venem moltíssima més farina”

Al forn de Ca’n Mateu Coca de Son Carrió la gent enguany hi podrà dur a coure les panades i els robiols, “però ho farem d’una manera diferent”, diu Llorenç Frau, que n’és el responsable. “Tenim un taulell a l’entrada, el tendrem net i desinfectat, i la gent que vulgui coure panades i robiols ho podrà dur”, però no serà com els altres anys “que era com una processó de gent que entrava i es provaven a veure a qui li havien sortit més guapes”. De fet, aquests dies ja només deixen entrar dues persones alhora, i guardant la distància de seguretat, dins la botiga. Frau creu que “és possible que hi hagi gent jove que no pugui anar a la casa familiar i ens comani les panades a nosaltres, però també venem moltíssima més farina ara que en qualsevol moment dels darrers trenta anys”, diu per explicar que aquests dies de confinament la gent s’ha animat a pastar dins ca seva. Així i tot, encara avui hi ha gent de fora poble que hi va a comprar el pa, amb el risc que això suposa.

Rollo de Pasqua, en decadència
Llorenç Frau explica que encara queda gent a Son Carrió que pel dijous sant regala als fillols el rollo de Pasqua. “Nosaltres el feim de pasta de coquet i el decoram per damunt amb confits, però és una tradició esmorteïda”.

Back To Top
×Close search
Search