skip to Main Content

Demà dimecres comença la recollida porta per porta al centre de Manacor

El delegat Sebastià Llodrà afirma que en els llocs on ja s’ha implementat, durant aquesta setmana de confinament ha pujat un vint per cent la recollida de fracció orgànica

Els veïnats del centre han rebut aquests dies a les seves bústies una nota de l’Ajuntament de Manacor en la qual es recorda que “dimecres 1 d’abril comença la recollida de residus porta a porta i, per tant, haureu de treure els residus davant la vostra façana”. A la nota es remarca també que els ciutadans hauran de vetlar els dies i hores estipulats a l’hora de baixar els residus.

El fems s’ha de recollir sempre, i es recull sempre també de forma selectiva. “I no sols això”, diu el delegat de Medi Ambient Sebastià Llodrà, “Sinó que amb la recollida porta a porta evitarem que la gent del centre s’hagi de moure de demés a l’hora d’anar a reciclar, i així ho podran deixar davant ca seva”.

Pel que fa a les mesures de protecció dels treballadors de la recollida de residus, “són les que determina l’empresa concessionària mateixa”, diu Llodrà, el qual reconeix també que “tot això passa a un quart o cinquè terme d’importància, tenint en compte totes les circumstàncies que vivim avui”. Però també és cert que “tenim tota la feina prèvia de comunicació feta i hem repartit el material, no té per què no anar bé”. Tanmateix, és cert també que la feina informativa i cara a cara en el porta a porta, en les seves fases inicials, és molt important. Llodrà replica que “es pot agafar per l’altra part. La gent ara és molt a ca seva. La comunicació via xarxes i noves tecnologies flueix moltíssim. Ho vàrem tenir en compte. Havíem fet una campanya prèvia molt potent de xarxes i de mitjans. I com a mostra de tot plegat, on ja tenim la selectiva d’orgànica. Son Macià, Porto Cristo i s’Illot, la fracció orgànica ha pujat un vint per cent aquests dies. Estar a ca seva també permet que la gent faci una millor gestió dels residus.

Llodrà també fa referència a la millora en els problemes sorgits d’inici a Porto Cristo (“es van resolent”).

Finalment Llodrà també es refereix a les instruccions de Sanitat pel que fa a la gestió de residus de cases on hi hagi casos confirmats d’infecció per coronavirus o situacions de risc o amb símptomes pendents d’estudi. En aquests casos, “tots els residus s’hauran de tirar en bosses tancades que s’han de treure com a residus sanitaris”.

Medi Ambient també és el departament encarregat de la desinfecció dels carrers. “L’empresa de neteja fa una desinfecció periòdica i gairebé diària, aprofitant que als carrers no hi ha tanta brutor, poden dediar més hores a aquesta tasca”, diu Llodrà. La desinfecció s’aplica a llocs sensibles. com ara centres de salut, apotecaries, comerços, hospital i botigues.

L’arribada del servei porta a porta ha vengut precedida d’una intensa tasca informativa prèvia: deu reunions amb els residents dels 2.600 habitatges del centre, en les quals s’ha donat tota la informació necessària i s’han repartit els poalets i els calendaris amb les freqüències de recollida.

Back To Top
Search