skip to Main Content

“Devers dues-centes persones fan feina avui a Majorica entre la fàbrica i les tendes de Manacor i Porto Cristo”

[pullquote] Majorica forma part de la fesomia i de la història del poble de Manacor. En els seus anys més bons hi va arribar a haver prop de vuit-centes persones que hi feien feina. L’any 2004 es va enderrocar la fàbrica històrica i es va traslladar al polígon. Intentam analitzar en aquest article què és avui Majorica
[/pullquote]

David Echauri és el responsable de les botigues de Majorica. Ell ens va obrir les portes de la botiga de Manacor, i ens va atendre per contar-nos quin és el moment actual de les Perles Majorica.
Echauri diu: “Entre la fàbrica del polígon i les botigues de Manacor i Porto Cristo, aproximadament hi deu haver 200 persones que hi fan feina. Pensa que a Espanya, Majorica deu tenir devers 330 treballadors, això vol dir que a Manacor hi ha encara avui dues terceres parts de la plantilla total d’Espanya.” A banda del que hi ha a Manacor: “Tenim una botiga a Valldemossa i una botiga a Palma; després tenim personal de Majorica als dos centres del Corte Inglés i llavors personal a l’aeroport.” Si obrim encara més el panorama, sabrem que: “Hi ha una botiga i i una oficina a Barcelona, i a més d’Espanya, Majorica està constituïda com a filial als Estats units.”
No obstant això, la vinculació amb Manacor, tal com ens mostra el nombre de treballadors, és molt important encara a dia d’avui. Mostra d’això és “la inversió tan important que férem a Porto Cristo. A mitjans d’abril de 2016 obrírem allà una botiga, en una aposta molt potent. És una botiga molt moderna, on a més mostram audiovisuals, hi ha terrassa amb vistes al mar, i és just a devora dels Coves, per la qual cosa és molt avinent pels turistes que hi van.” En relació a això, David explica: “Entre les dues botigues rebem més de 300.000 turistes cada any, el turista és avui el nostre principal client. El 75% són britànics, alemanys i espanyols. Llavors també russos, nòrdics…”
Un dels aspectes a destacar de la Majorica d’avui respecte la dels anys anteriors és la diversificació que hi ha hagut del producte: “Avui miram de tenir joies de diferents estils per gent de diferents edats. Hem anat construint una col·lecció que donàs resposta a diferents necessitats. Antigament tot era de perla, arracades, collars, hi havia una presència de la perla molt gran. Encara avui hi ha aquest producte, però feim una joieria més diversificada, hem introduït materials nous com el cuiro i l’acer, i feim molta joieria combinada, joieria amb algunes perles. Abans el nostre producte era més per una dona gran i ara hi ha més diversitat, miram que atregui també la dona jove.” Continua David: “També miram que en l’àmbit econòmic hi hagi una gamma variada, que pot anar dels 25 euros fins als 500 que pot costar qualque collar dels més elevats.”
La perla Majorica és una perla orgànica. Mitjançant un procés similar al de l’ostra marina, el nucli de la perla es va recobrint de components orgànics. Llavors les perles es poleixen per eliminar qualsevol imperfecció. “I per garantir l’èxit del procés, cada perla passa per nombrosos controls de qualitat.”
El nostre guia ens explica: “Hi ha molta imitació, és una realitat, que patim més a Mallorca que no fora. Parlam de productes que semblen una cosa que al final no són. De fet, fa devers deu anys que es va intentar fer una denominació d’origen de perla de Mallorca, però els estàndards de qualitat són tan diferents, que no va prosperar.” Continua: “Les nostres perles tenen deu anys de garantia, i dos anys el muntatge de les peces. A més, és una garantia internacional.”
Echauri anima també els manacorins a visitar les tendes: “Sempre miram que els clients puguin tenir ofertes i promocions especials, renovam les col·leccions dues vegades a l’any: primavera-estiu i tardor-hivern; un 20% de la colecció es renova, i els productes que queden fora tenen descomptes a les tendes d’aquí.”

Back To Top
Search