skip to Main Content

“El que més m’agrada del judo és la competició, és el que més em motiva”

Biel Galmés (Manacor, 1998) és judoka i fa més de deu anys que entrena amb el Dojo Muratore. El passat 20 d’octubre, a Eivissa, es va proclamar Campió de Balears a la categoria -60kg i a la modalitat de combat tradicional. Parlam amb ell sobre aquesta victòria i el camí que enceta cap al campionat estatal, de la mà del seu entrenador Llorenç Gayà.

Com decideixes començar amb el judo?
Quan era petit anava tenia un amic amb qui sempre anàvem junts i volíem fer-ho tot plegats. Jo entrenava a bàsquet i ell feia judo i vàrem decidir apuntar-nos a l’esport que feia l’altre per passar més temps plegats. Amb els anys, vàrem fer un canvi: ell es va decantar pel bàsquet i jo pel judo.

Què t’agrada més d’aquest esport?
M’ho pas molt bé a l’hora d’entrenar i quan faig els combats. El que més m’agrada del judo és la competició, és el que més em motiva.

Has fet campió de Balears. Com et sents?
Molt bé, estic molt content. A més, vaig guanyar el combat contra un judoka de Mallorca que feia dues vegades que em guanyava en les darreres competicions i ja hi havia ganes de guanyar-lo… I a Eivissa ho vaig aconseguir.

Com s’arriba fins aquí?
Primer es fa un campionat a cada illa i passen a la següent fase els tres primers de cada categoria. La de Mallorca es va celebrar fa un mes més o manco i fa un parell de setmanes vàrem fer el de Balears a Eivissa.
En aquesta competició ja només passa una persona de cada categoria i després venen els campionats per sectors, que en el meu cas serà entre Catalunya, Balears, Múrcia i València. Si quedes entre els tres primers després ja passes al campionat d’Espanya.

I ara segueixes entrenant per les següents fases?
Sí, estic fent un entrenament des de fa un parell de mesos que m’ha preparat el meu entrenador, en Llorenç Gayà però la veritat és que és molt complicat perquè ens trobam amb molta gent que va a centres de tecnificació i que hi pot dedicar moltes hores. Així i tot, dins del judo hi ha molt poca gent que s’hi pugui dedicar al cent per cent, és molt difícil.

Back To Top
Search