skip to Main Content

“Ens centram en la relació entre l’art, sobretot la música, i els espais en desús que podem trobar a Manacor”

Sebas Vives (Manacor, 1997) és estudiant de postgrau d’Antropologia de l’Arquitectura i un dels membres de Neura. Parlam amb ell sobre el nou col·lectiu.

Què és Neura i com sorgeix la iniciativa?
Va sorgir fa un parell de mesos a Barcelona. A tots ens feia moltes ganes fer qualque cosa en aquest sentit i vàrem fer una trobada amb en Dani Gómez d’Altraveu. De tot d’una volíem fer feina enfocada en la música però a poc a poc també vàrem veure que ens feia ganes enfocar-nos cap a la part de l’autogestió i la relació entre art i urbanisme. Bàsicament tenim dues línies de feina: ser un canal per dur a Manacor les propostes més actuals de l’escena i també ser plataforma per grups de nova creació, per ajudar-los a començar i en segon lloc també volem aconseguir la reactivació de llocs en desús o solars perquè puguin funcionar com espais culturals alternatius i oberts a tothom.

Quantes persones formau part de l’associació?
Per ara som set persones, bàsicament el grup d’amics. L’objectiu és passar-ho bé i fer coses a Manacor que cridin l’atenció. També volem seguir la línia de feina que va encetar el col·lectiu Altraveu, que ens havia agradat molt. Ens centram en la relació entre l’art, sobretot la música, i els espais en desús que podem trobar a Manacor, que no són pocs.

D’on ve el nom?
D’un dia que estàvem a l’Heliogàbal, un bar de Barcelona, veient un concert. Ja haviem estat xerrant de posar en marxa el col·lectiu i volíem que el nom representàs una cosa espontània, una cosa ràpida però alhora molt pensada. Vàrem veure que la paraula neura representava aquesta idea i encaixava perfectament.

Heu començat a fer feina de manera una mica improvisada a causa del confinament, no és vera?
Sí. Estàvem preparant una festa de presentació però amb tota la situació no tenim gaire clar com ho podrem fer. Amb tot això, vàrem decidir començar amb concerts a través del nostre perfil d’Instagram per treballar en la primera línia que t’he comentat de canalitzar grups i persones que comencen a tocar. A més, també estam donant a conéixer materials sobre espais públics i art i relacionar-ho tot. Ha estat una idea una mica improvisada per la situació però de moment està anant bé.

I quins plans teniu pel futur?
A l’estiu tenim idea de dur a terme un projecte més gran, que esperam que sí que es pugui fer. El que volem fer és una relació directa entre espais en desús i pràctiques artístiques que serveixen de resistència política i d’autogestió.

Tendreu contacte amb les institucions?
Acabam de començar i tampoc hem decidit fins a quin punt volem limitar el que significa autogestió però en principi la idea és intentar renunciar a l’ajut de les institucions públiques i veure què podem fer per nosaltres mateixes.

Back To Top
Search