skip to Main Content

Ensaïmada de xocolata (Cuina de Comerç Just)

  • Aquesta setmana a la Cuina de Comerç Just tenim una ensaïmada de xocolata de na Marga Llodrà Galletero
  • Ingredients:

  • 150g d’aigua

  • 10g de llevadura

  • 500g de farina de força

  • 2 ous

  • 50g de saïm

  • 1 punt de sal

  • 20g d’oli i una mica més

  • 75g de sucre de canya de Costa Rica i una mica més (comerç just)

  • 400g de crema de cacau amb avellanes (comerç just)

  • Saïm per untar

  • Sucre en pols fet amb sucre de canya de Costa Rica (comerç just)

Elaboració:

Fes la massa mare amb 50g d’aigua, la llevadura i 90g de farina de força. Deixa-ho tovar.

Quan sigui tou, pasta la resta d’aigua, sucre, els ous, el saïm, la massa mare i 410g de farina de força. Afegeix-hi l’oli i la sal i deixa-ho tovar.

Estira la massa (la meitat cada vegada), unta-la amb saïm i escampa una mica de sucre per damunt. Posa una “corda” de crema de cacau i enrotlla l’ensaïmada perquè la crema de cacau quedi al centre.

Dóna forma a l’ensaïmada (trunyella si és de dues cordes) i deixa-la tovar.

Enforna-la a 180º uns 30 o 40 minuts.

Deixa-la refredar i ensucra-la.

Crema de cacau i avellanes de comerç just

Avui us presentam la crema de cacau distribuïda per Oxfam-Intermón i elaborada a partir de diferents ingredients, entre els quals hi ha un percentatge significatiu de cacau de comerç just de Costa d’Ivori i sucre, també de comerç just, de Costa Rica.

El cacau prové de la cooperativa Kavokiva, que va néixer l’any 1999, quan un grup de productors, desitjosos de millorar les seves condicions de vida, es van ajuntar per crear la Cooperativa Agrícola Kavokiva de Daloa (CAKD). Kavokiva és la cooperativa més gran de Costa d’Ivori. Està composta per 5.817 membres, que prenen les decisions més importants de manera democràtica en la seva assemblea anual. El cacau és la major font d’ingressos per a la majoria dels camperols, que a més conreen també cafè de la varietat robusta. Gràcies a les vendes de comerç just, els productors de cacau i cafè cobren un 20% més que en el comerç tradicional.

Back To Top
×Close search
Search