skip to Main Content

Estudiants d’ESO, Batxillerat i Formació Professional: què en pensen de l’IES Manacor?

Pere Riera, alumne de 4rt d’ESO

“M’encanta l’ambient de l’IES”

Pere Riera té 16 anys i és estudiant de quart d’ESO. Explica que li encanta l’ambient de l’IES Manacor perquè hi té tot els seus amics: “Vaig començar a primer i al llarg dels cursos he arribat a tenir la meva gent i he fet molts amics nous”.
Riera explica que Física i Química és l’assignatura que més li agrada actualment. Així mateix, afirma que de cara al futur pròxim, li fa ganes fer el batxillerat científic- tecnològic.
Quant a metodologies, diu que hi ha professors que li agraden més i manco perquè “cada professor és un món i fa la feina diferent”.
Fa futbol sala, música i anglès però afirma que els caps de setmana sempre troba lloc per tot: “És bo tenir temps per estar amb els amics i també per estudiar” afirma Riera.
Pel que fa a la càrrega de feina, explica que quart d’ESO li suposa més feina que els altres cursos però “si et saps organitzar, pens que es pot fer tot”.
Finalment, Riera explica que sol utilitzar el transport privat per anar a l’institut: “Vaig en cotxe i torn a peu” afirma.

 

Francesca Sureda, alumna de 4rt d’ESO

“M’agrada que m’expliquin els continguts de manera didàctica i divertida”

“M’agrada molt l’ambient de l’insticompanyonia i també et dóna la possibilitat de fer moltes amistats” explica Francesca Sureda en referència a l’ambient de l’IES Manacor. En aquest sentit, explica que té molts amics de l’institut però també d’altres espais. .
Aquesta alumna de quart curs d’ESO, estudia música com activitat extraescolar; pensa que de moment ho pot dur tot perquè no sent que hi hagi molta càrrega de feina. “En podríem tenir més” afirma Sureda.
D’altra banda, explica que la seva assignatura preferida és Biologia i pensa que cada professor i cada alumne és diferent i que hi ha de tot. “A mi personalment m’agrada que m’expliquin els continguts de manera didàctica i divertida”. Així mateix, explica que tot i que de moment no ho té clar del tot, està interessada en el batxillerat científic.
Finalment, pel que fa al trajecte d’anada i tornada a l’institut explica que fa un tros en cotxe i un altre a peu, tant per anar com per tornar.

Marina Molinelli, alumna de 1er de batxillerat

“Ja pensam en el curs vinent i la selectivitat”

Aquesta alumna de primer de batxillerat pensa que l’IES Manacor té un ambient molt proper i familiar, tant amb els professors com amb els alumnes. “Acabes fent amistat amb els professors i està molt bé” afirma. A més, explica que com que passen moltes hores dins de l’institut “amb els amics que ens fem més són amb els d’aquí”.
La càrrega de feina de batxillerat no impedeix que aquesta alumna faci diverses activitats extraescolars com teatre, anglès, esplai i repàs. En aquest sentit explica que tenen feina perquè “tot el que és opcional passa a ser obligatori perquè ho vols fer tot”.
Amb la selectivitat en el punt de mira, l’alumna confessa que sent una mica de pressió per la prova: “Ja pensam en el curs vinent i la selectivitat, tot i que encara no sé què vull fer després de batxillerat”.
D’altra banda, explica que enguany Filosofia és la seva assignatura preferida però que en general li agraden totes les assignatures i professors. Finalment, explica que sol anar a l’institut a peu o en bici.

Guillem Caldentey, alumne de 3er d’ESO

“L’ambient a l’IES Manacor és únic”

Guillem Caldentey pensa que l’ambient a l’IES Manacor “és únic i molt familiar i et proporciona molta seguretat” explica l’alumne.
Pel que fa a les activitats extraescolars, Guillem fa futbol, repàs i teatre i explica que té amics als dos instituts: “Jo vaig decidir venir aquí però molts dels meus companys d’escola varen anar al Mossèn Alcover”.
Pel que fa a la distribució del temps, Caldentey explica que ell sol fer tota la feina feta el divendres horabaixa i el diumenge, al matí o l’horabaixa sol estudiar pels exàmens. “Els dissabtes tenc partit i també m’agrada estar amb els companys el capvespre” explica. Així i tot, afirma que ha notat la diferència amb els cursos anteriors perquè abans “estava acostumat a no fer res i aprovar” i ara s’ha d’organitzar el temps.
Educació Física és la seva assignatura preferida i explica que de cara al futur pensa en la possibilitat de cursar el Batxillerat Internacional però encara li està donant voltes. Això sí, té clar que en un futur vol estudiar INEF o magisteri d’Educació Física.
“En general m’agraden tots els professors i tots són molt bons, especialment na Sònia Martínez” afirma Caldentey.
Pel que fa al transport, va en cotxe o a peu, segons l’època.

Marilen Cerdà, alumna de 3er d’ESO

“Tant els professors com els companys m’han acollit molt bé”

Marilen explica que ella ha arribat aquest any a l’institut i troba que “és molt agradable” i que “l’adaptació ha estat molt fàcil perquè tant els professors com els companys m’han acollit molt bé” explica l’alumna.
Així mateix, Cerdà afirma que venia de La Salle i pensava que notaria més la diferència perquè “l’IES és molt més gran en comparació i pensava que em sentiria més desprotegida però no ho he notat gens”.
D’altra banda, explica que va al gimnàs, a equitació i a anglès i que creu que tercer d’ESO no requereix molt de sacrifici i per això sol tenir els caps de setmana per a descansar.
Aquest any l’assignatura que més li agrada és la de Biologia i té molt clar que vol encaminar-se cap al Batxillerat Social. Després vol fer una carrera: “Segurament el doble grau de Relacions Internacionals i Dret i si puc fer-ho fora, a Anglaterra per exemple, m’agradaria molt” explica Cerdà.
D’altra banda, pel que fa al professorat afirma que ella està contenta amb tothom i que prefereix una persona que no faci “classes monòtones, que llegeixi tot el temps el llibre i ho repeteixi tot” explica Cerdà.
Finalment, pel que fa al transport per anar i tornar del centre l’alumna explica que ella fa ambdós trajectes amb cotxe privat.

Pedro Martínez, alumne del CFGS Desenvolupament d’Aplicacions Web

“Els professors són més flexibles i escolten més els alumnes”

“L’ambient a l’institut ha canviat bastant de quant jo feia classes anteriorment, les classes són més mogudes, els professors són més flexibles i escolten més els alumnes” explica Pedro Martínez qui està cursant el primer any d’aquest Grau Superior.
Martínez, de 31 anys, va estudiar la carrera d’història però en vista de què les feines que li sortien no eren del seu camp, va decidir reciclar-se i entrar al món de la formació professional. “A més, tenc una petita empresa relacionada amb el que estic estudiant i és una manera d’ampliar-la de manera autodidàctica”.
Pel que fa a la càrrega de feina explica que creu que és l’adequada però que “combinar-ho amb la feina els capvespres em suposa bastant d’esforç”.
A escala d’aprenentatge, Martínez explica que Programació i Llenguatge de Marques són les assignatures que més li interessen i afirma que el que més li agrada és una metodologia en la qual l’alumne participa alhora que el professor explica i on “les pràctiques no es facin a casa tot sol”. En aquest sentit, explica que el grau que està cursant “s’adapta bastant a aquest funcionament”. Finalment, Martinez explica que, pel que fa al transport, utilitza el cotxe privat perquè ve diàriament des de Campos.

Back To Top
Search