skip to Main Content

Fideus de quinoa amb fruits secs (Cuina de Comerç Just)

En Pep López Estelrich ens presenta uns bons fideus de quinoa amb fruits secs.

Ingredients:

  • Fideus de quinoa (comerç just)

  • Dàtils (comerç just)

  • Cacauets (comerç just)

  • Carxofes

  • Pastanagó

  • Xampinyons

  • Pebre vermell

  • Ceba

  • Curri (comerç just)

  • Sal

Elaboració:

Començam sofregint les carxofes, el pastanagó, els xampinyons, la ceba i el pebre vermell amb un poc de sal. Quan estigui a punt, ho condimentam amb el curri i el pebre bo i ho rectificam de sal. Després hi afegim els dàtils i els cacauets.

A part bullim els fideus de quinoa, i en estar cuits els mesclam amb el sofregit i els fruits secs.

Dàtils de comerç just procedents de Tunísia

Els dàtils ecològics utilitzats en aquesta recepta són delícies orientals de Tunísia. La palmera datilera es coneix en aquests indrets com “arbre de la vida”. Es tracta d’un producte de l’organització de comerç just Société Beni Ghreb, una empresa d’envasat i exportació de dàtils situada a la zona d’oasi biodinàmica i ecològica de Hazoua, al sud-oest de Tunísia, a la frontera entre Algèria i Tunísia. El preu que les xarxes de comerç just paguen als agricultors de Beni Ghreb pels seus dàtils els permet tornar a l’economia tradicional i particularment sostenible de tres pisos: les palmeres, els arbres fruiters i les verdures, que creixen aquí en un espai petit.

Des de la seva creació el maig de 2002, la companyia Beni Ghreb es compromet a promoure l’agricultura ecològica i la protecció del medi ambient, el desenvolupament socioeconòmic de la regió, la igualtat entre homes i dones i el pagament d’un salari digne als seus treballadors i treballadores.

Back To Top
×Close search
Search