skip to Main Content

La consellera de Salut visita les obres de l’Hospital de Manacor

“Per a aquest Govern és una prioritat el manteniment dels edificis d’hospitals i centres de salut, perquè volem tractar com es mereix la població de les Illes Balears i el personal que hi fa feina”. Així s’expressava avui dematí mateix la consellera de Salut, Patricia Gómez, en les visita a les obres de millora que es fan actualment a l’Hospital de Manacor. Gómez, amb aquestes declaracions, justificava també el fet que es faci aquesta inversió en la renovació de l’UCI quan d’aquí a un any i mig s’iniciaran les obres d’ampliació de l’Hospital, que duen incorporada la construcció en una nova ubicació de l’UCI, al costat d’urgències i també del servei de quiròfans, com recordava en la mateixa visita la gerent del centre hospitalari mana orí, Catalina Nadal.

P1260218

Les obres de millora que es duen a terme actualment afecten la coberta del sostre de l’Hospital a la zona del hall i de les consultes externes, el condicionament dels banys a les habitacions, amb un sòl no porós que no absorbís colors que, malgrat la netedat, poguessin fer pensar que estaven bruts, i amb la supressió de banyeres arquitectòniques a les dutxes, que evitaran així que els pacients amb mobilitat més reduïda hagin de ser desplaçats a una altra espai per rebre un bany assistit. Pel que fa a la coberta, segons explicava el cap de manteniment de l’Hospital, Dídac López, s’ha substituït la coberta de coure antiga, sotmesa a dilatacions i contraccions durant més de vint anys que han provocat aquests problemes de filtracions tan coneguts a l’Hospital de Manacor, i en el seu lloc s’hi ha col·locat un “panell sandvitx”, molt més modern i segur a l’hora d’evitar crulls i filtracions.

Finalment, a l’UCI, que és on les obres encara estan en execució s’hi han aplicat millores per adaptar l’Hospital al nou decret d’acreditació d’hospitals. El de Manacor és el primer que entra en aquest procés. Segons explicava també Dídac López, s’han millorat els circuits d’entrada i sortida amb unes portes funcionals que substitueixen les antigues de vidre, es millora el rentamans quirúrgic, l’office brut (l’espai on es fan netes palanganes i cunyes), i s’ha habilitat un “box en depressió” per als malalts infecciosos, amb un sistema d’aspiració que els professionals podran activar i desactivar a voluntat.

Totes aquestes obres són l’avantsala de les d’ampliació de l’Hospital que està previst que comencin d’aquí a un any i mig.

 

Back To Top
Search