skip to Main Content

L’Ajuntament de Sant Llorenç es queixa de la demora en l’arribada dels ajuts del Govern espanyol

El retard podria provocar una modificació en el pressupost del 2020 i una reducció de les inversions previstes per a l’any que ve

“Els ajuts estatals i això afecta dos àmbits. Per un costat, l’Ajuntament, perquè el 50 per cent de l’import dels projectes que es varen dur a terme arran de la torrentada l’havia d’assumir el Govern estatal”. Qui parla és Antònia Bauzà, primera tinent de batle de l’Ajuntamen de Sant Llorenç i delegada Noves Tecnologies, Esports, Parcs Infantils i Mobilitat. Bauzà recorda que parlam de “5 milions i mig d’euros que l’Ajuntament ha hagut de bestreure, perquè les empreses que ho han fet totes ja han cobrat. Si no rebem els doblers abans d’acabar el 2019, haurem de fer una modificació de pressupost de cara al 2020 i un pla de reajustament financer a causa de la llei Montoro”.

I d’altra banda, paral·lelament tampoc no arriben els ajuts del Govern espanyol als damnificats. La número dos de l’equip de govern llorencí, però, ho matisa: “Aquestes ajudes són complementàries al que ja hagin pogut rebre del Govern balear i de les assegurances. Hem mirat els mateixos expedients que tenia el Govern balear, prop de 500, però ja ens varen dir que d’aquests són molt poquets els que rebran l’ajuda, perquè les rendes han de ser molt baixes per poder-les rebre”.

Les declaracions de Bauzà ens arriben la mateixa setmana que l’Ajuntament llorencí ha estat notícia precisament per aquesta qüestió, fins al punt que dimarts passat oferien una roda de premsa per explicar exactament quina és la situació. El batle Mateu Puigròs va manifestar la seva total confiança a “rebre aquesta línia d’ajudes tot i que en reclamam l’ingrés abans de final d’any per tal de no provocar un endeutament del municipi per no haver de fer una modificació del pressupost que implicaria no poder realitzar altres inversions previstes en el municipi a causa de la llei d’estabilitat pressupostària”.

Puigròs també va explicar que “hem rebut una notificació de Delegació del Govern confirmant que està a punt de sortir al BOE la convocatòria per sol·licitar aquestes ajudes” i que per tant, confia que arribaran prest.

En la mateixa intervenció, Puigrós va aprofitar per confirmar que els 2,8 milions d’euros de les donacions ja han estat gairebé tots repartits i que d’aquests, 377.000 ja han estat fins i tot justificats pels veïns.

Mentrestant, l’Ajuntament llorencí remarca que continua treballant per a la reducció de riscos en potencials torrentades i que per això ha contractat dos tècnics especialitzats, un geògraf i un enginyer de camins, per elaborar un informe que assenyali les principals intervencions que s’han fer a tots els nuclis del municipi per prevenir i minimitzar riscos.

Back To Top
Search