Skip to content

L’Ajuntament farà tot el possible per “fer efectiva la participació de les dones a les danses rituals i de figura”

El ple del mes de setembre obre el curs polític i arribà ben carregat de qüestions pendents després de l’estiu, a banda d’un bon grapat de mocions, símptoma de piles carregades durant el descans estival i de nou mesos preelectorals que prometen ser apassionants.

Un increment de l’1,75 per cent al sou del personal de la Sala, l’extinció del conveni entre l’IMAS, l’IBISEC i l’Ajuntament de Manacor per a l’ús de l’antic edifici del quarter dels Sementals, i un nou conveni perquè aquest edifici, que fa anys que roman tancat a l’espera de la definició del seu ús, pugui ser finalment part de l’ampliació del CEIP Simó Ballester. El punt generà controvèrsia fins i tot entre els mateixos membres de l’equip de govern, arran d’una pregunta de Carles Grimalt sobre la postura de l’equip de govern als seus programes electorals entorn de l’ús d’aquest edifici. La batlessa Catalina Riera deixà Maribel Bauzà amb la paraula a la boca i s’erigí en portaveu de PI i PP davant l’estupefacció dels seus companys d’equip.

Pedro Rosselló, delegat de Medi Ambient, també dugué a aprovació la contractació de nous serveis per a la gestió de la neteja viària.

Mocions
MÉS-Esquerra aconseguí que s’aprovàs per unanimitat la moció en què defensava que l’Ajuntament elabori un projecte d’espai sociocultural per a l’edifici públic que hi ha a l’antic solar de Perlas Majórica, independentment de l’aprovació del Pla General. Joan Llodrà explicà que “d’ençà del juliol el Pla General no constreny per a res aquesta possibilitat”. Bel Febrer, delegada d’Urbanisme, afirmà, no obstant això que “tant de bo aquest projecte no pugui veure la llum, perquè això significaria que el Pla General hauria anat endavant”. Llodrà insistí que es tractava, simplement, d’elaborar un projecte, no de licitar-lo ni executar-lo: “Els projectes no caduquen”, acabà dient.

No tengué tanta de sort el grup socialista, que presentà una moció demanant una revisió del reglament d’ús del cementeri municipal, amb l’objectiu de garantir el dret de compra a perpetuïtat de nínxols per part dels possibles interessats. La moció socialista no prosperà i tengué el vot contrari de tots els grups. Aquest mateix grup demanant que l’Ajuntament assumís la gestió de l’Hipòdrom, en vista del greuge que suposa per als manacorins que “hi hagi un hipòdrom de primera, que és el de Son Pardo, i un de segona, que és el nostre”. La moció no va poder ser votada perquè tocaren les dotze. Fora del ple, Joan Llodrà demanà que els plens poguessin celebrar-se a partir de les set, per tenir temps de debatre tots els punts de l’ordre del dia.

Les dones, a totes les danses
“Potser la vàrem preparar malament, perquè vàrem pensar que no l’acollirieu tan bé, férem una moció massa poc ambiciosa”. Joan Llodrà s’excusava així de la moció aprovada fa alguns mesos demanant que les nines poguessin participar a les danses dels Indis i els Moretons. Ara, pràcticament de la mateixa forma, i per unanimitat, el Ple de l’Ajuntament aprovà que es farà tot el possible perquè les dones puguin participar en totes les danses rituals i de figura de Manacor.

Back To Top
Search