skip to Main Content

L’Ajuntament posposa la roda de premsa i el ple extraordinari sobre el Pla General

La roda de premsa, que s’havia de fer dimarts 29 i el ple, que estava previst per dijous 31, passen a la pròxima setmana. D’altra banda, la comissió informativa sobre el Pla General es va celebrar dilluns passat, amb els vots favorables de PSOE, MÉS-Esquerra, Unides Podem i AIPC. El Pi i el PP es varen abstenir.

L’aprovació del Pla General era una urgència però sembla que finalment es farà després del pont. Fonts oficials de l’Ajuntament expliquen que tot s’ha ajornat a la pròxima setmana perquè “encara s’ha d’acabar de definir el fil argumental de la roda de premsa”. Així i tot, veus de l’oposició expliquen que l’equip de govern havia establert dijous 31 d’octubre com a data per la celebració del Ple extraordinari però que no ho havien consultat amb l’oposició ni els ho havien comunicat prèviament i donat que divendres és festiu, hi havia complicacions per tal que tothom pogués assistir al ple.
Sigui com sigui, tant el ple extraordinari com la roda de premsa se celebraran avui dilluns.
El que sí que s’ha celebrat aquesta setmana a l’Ajuntament és la Comissió Informativa del Pla General. Es tracta d’una reunió amb representants de tots els grups municipals, que serveix per informar i donar comptes de temàtiques concretes i votar si passen a tractar-se al ple.
En aquest punt, MÉS-Esquerra, PSOE, Podemos i AiPC van votar a favor, mentre que Pi i PP es van abstenir. Per la part del Pi, la regidora a l’oposició Bel Febrer explica que es varen abstenir perquè “sempre ho solem fer en totes les comissions i solem manifestar el sentit del vot en el ple, perquè així ho podem estudiar i xerrar amb el partit”. Així mateix, afirma que, si no hi ha una contraordre, el seu vot al ple serà favorable perquè “no seria coherent emetre un vot que no fos favorable.
D’altra banda, la representant del PP, Maria Antònia Sansó explica que en el seu cas, també es varen abstenir però no tenen tan clar el sentit del vot pel Ple extraordinari: “No et puc dir si votarem en contra o ens abstendrem: el que sabem segur és que no hi votarem a favor” afirma Sansó. Finalment, el líder d’AiPC, Joan Gomila explica que van votar favorablement i que, pel seu partit està bé que el ple extraordinari es faci la setmana vinent perquè així tenen més marge per llegir i estudiar a fons la documentació sobre el Pla General i poder preparar l’argumentari.

Back To Top
Search