skip to Main Content

Les dimònies de Manacor tornen a la plaça de Sant Jaume per cinquè any consecutiu

L’Assemblea s’alia amb altres entitats socials per dur a terme tota una jornada alternativa sota el lema “Tu tries, tria igualtat”. A més del ball i el cant dels goigs hi haurà un dinar popular, fogueró vivent i torradores per sopar.

Foto: Núria Sánchez

Cinquè any del ball de les dimònies i sisè del cant dels goigs alternatius. Tot plegat, com ja és tradició, es farà a la plaça de Sant Jaume a partir de les 19.30 h.
Enguany però, la festa s’amplia, ja que l’Assemblea Antipatriarcal ha unit forces amb l’Ateneu Lo Tort, Xítxeros amb Empenta, Altraveu, Endavant i Dones de Llevant per posar en marxa una jornada santantoniera sota el lema “Tu tries, tria igualtat”. D’aquesta manera, el teixit social de Manacor suma esforços i prepara una jornada de festa alternativa amb l’objectiu de reivindicar una festa de Sant Antoni democràtica, igualitària i inclusiva, on tothom tengui cabuda.
Un fogueró vivent encendrà enguany la flama d’una festa alternativa. Diferents escenes sobre l’actualitat manacorina dels darrers mesos conformen aquesta proposta innovadora que es podrà gaudir a partir de les 16 h i fins a les 18 h de l’horabaixa. A més, tot plegat començarà amb un dinar popular a càrrec de l’Ateneu lo Tort. Les reserves es poden fer a través del telèfon 677 260 264 o del correu info@ateneulotort.org.
Després del cant dels goigs i del ball, cap als volts de les 20 h, les dimònies encendran el fogueró i es continuarà la festa amb el sopar.
Les entitats organitzadores conviden a tothom a sumar-se a la festa amb pa i taleca, ja que hi haurà torradores a disposició de la gent per sopar.
En ple debat sobre quin és el paper que ha de tenir la dona en la festa i la democratització de la festa de Sant Antoni, les entitats feministes i juvenils de Manacor es mantenen fermes en la seva reivindicació per la inclusió de la dona en les festes populars i un sistema més just i democràtic en les eleccions dels dimonis.
En aquest sentit, des de l’Assemblea Antipatriarcal apunten que la creació del nou planter de dimonis per part del Patronat “no assegura en cap moment que una dona pugui ballar” i recorden que “cap dona és cara visible de la festa”, ja que els càrrecs de responsabilitat, tant al Patronat com a la colla, segueixen estant ocupats per homes.

Back To Top
Search