Skip to content

Mini pizzetes amb pinya (Cuina de Comerç Just)

Aquesta setmana a la cuina de comerç just tenim una recepta de mini pizzetes amb pinya proposada per Mary Oliva.

Ingredients:

Per a la pasta de la pizza:

  • 200 g d’aigua, 50 g d’oli d’oliva, 20 g de llevadura fresca, 400 g. de farina de força, 1 culleradeta de sal.

Per posar damunt la pizza:

  • 200 g de salsa de tomàtiga (millor casolana), 200 g de formatge mozzarela, 200 g de pernil dolç,1 pot de pinya natural de Madagascar (Comerç Just)

Elaboració:

Mescla tots els ingredients de la pasta de la pizza, primer l’aigua i l’oli, després la llevadura, la farina i la sal.

Pasta fins que la massa no s’aferri als dits, si de cas, afegeix-hi un poc de farina perquè no quedi molt pastosa.

Tapa-la amb un pedaç i deixa-la reposar devers 30 minuts.

Estén la massa fins que quedi ben prima i amb un motlle rodó d’aproximadament 10 cm de diàmetre , fes cercles de pasta i posa’ls dins una palangana de forn, prèviament untada amb un poc d’oli.

Vés muntant les pizzetes, primer posam la salsa de tomàtiga, després el formatge, el pernil a bocinets, els trossets de pinya i per últim, orenga (opcional).

Enforna les pizzes a 200º, entre 10 i 15 minuts.

Pinya de l’associació Fanohana de comerç just

La pinya de comerç just de les mini pizzetes que avui presentam prové de l’associació de productors Fanohana de Madagascar. Madagascar és un dels països més empobrits del planeta, tot i comptar amb molts recursos naturals. Afortunadament la societat civil, sobretot en el món agrícola, s’està organitzant i posant en marxa iniciatives per cobrir les necessitats reals de la població. L’any 2009 va néixer Fanohana, que actualment agrupa 250 productors de pinya, litxi i espècies, que són els productes més importants a l’illa. En el passat, l’exportació d’aquests productes estava controlada per un monopoli indi i xinès que imposava les seves condicions, però l’any 2009, l’organització francesa AVSF (Agrònoms i veterinaris sense fronteres) va ajudar a fundar Fanohana i els va obrir les portes del comerç just, que garanteix als agricultors un preu just per les seves collites que els permet viure amb dignitat. La pinya de Fanohana és ecològica i no du ni conservants ni sucres afegits.

Back To Top
Search