skip to Main Content

Púding d’arròs (Cuina de Comerç Just)

A la secció de Cuina de Comerç Just la proposta de la setmana és un púding d’arròs de na Mònica Cardona.

Ingredients:

  • Arròs aromàtic de Tailàndia (comerç just)

  • Un manat d’espinacs

  • Xampinyons

  • Ceba

  • Pastanaga

  • 4 ous

  • 200 ml de nata per coure

  • Sal i pebre bo

Elaboració:

Sofregeix la ceba prèviament picada, hi afegeixes els xampinyons, la pastanaga tallada rodoneta, els espinacs trossejats, la sal i el pebre bo. Remena-ho fins que és ben cuit.

Posa a bullir 250 g d’arròs. Quan és cuit cola’l i mescla’l amb les verdures.

A tota la mescla anterior s’hi afegeixen els ous i la nata, tot ben barrejat.

Posa-ho dins un motlle de púding i enforna-ho durant 45 minuts aproximadament.

Arròs de la cooperativa OJRPG de Tailàndia

L’arròs que hem utilitzat per elaborar aquesta recepta és un arròs de Tailàndia, de la varietat Hom Mali, pròpia d’aquesta zona de l’Àsia, que es caracteritza pel seu aroma de gessamí. Ha estat cultivat per la cooperativa de comerç just Organic Jasmine Rice Producer Group (OJRPG), que agrupa uns 1.500 petits productors que han apostat per combinar pràctiques artesanals tradicionals i tècniques innovadores encaminades a preservar el medi ambient. Una aposta valenta i necessària en un país orientat a la producció intensiva d’arròs que implica un elevat cost per al medi ambient i la cultura rural. La cooperativa inverteix en fertilitzants naturals i tècniques d’agricultura ecològica que els han permès millorar la salut de les seves famílies. A més, la comercialització de l’arròs a través de les xarxes de comerç just els garanteix un preu just pel seu producte, amb el qual poden cobrir les seves necessitats i viure dignament.

Back To Top
×Close search
Search