Deu localitzacions per deu dones imprescindibles al llarg de la història. Totes elles dites, explicades i contades per altres dones. Aquesta fou l’essència de la ruta Les dones trepitjam fort,…
Tambor de fruits secs (Cuina de Comerç Just)
Aquesta setmana tenim el tambor de fruits secs de na Miquela Serra.
Ingredients:
-
150 g d’ametlla pelada
-
150 g anacards (comerç just)
-
80 g panses
-
200 ml d’oli de coco (comerç just)
-
200 g de mantega sense sal
-
100 g de mel (comerç just)
-
3 cullerades soperes de cacau Afrikao (comerç just)
-
½ culleradeta de pebre coent en pols
Elaboració:
Torra les ametlles pelades i els anacards i pica’ls. Posa els altres ingredients dins la thermomix i fon-los. També ho pots fer a foc suau amb una paella, remenant perquè no s’aferri. Ha de quedar ben homogeni.
Prepara una safata de 25×35 cm i folra-la amb paper de forn. Posa els fruits secs dins la safata i aboca damunt la mescla d’abans. Deixa-ho dins la gelera o el congelador fins que sigui fort.
Anacards de l’associació Aprainores d’El Salvador
Els anacards emprats per elaborar aquesta recepta són ecològics i de comerç just i han estat cultivat a El Salvador per Aprainores (Asociación de Productores Agroindustriales Orgánicos de El Salvador). L’associació va néixer l’any 1995 i actualment compta amb 63 socis i una plantació d’anacards de 200 illetes. A més, l’empresa va crear una planta processadora de la nou d’anacard, que dóna feina a 74 empleats. La comercialització del producte a través de les xarxes de comerç just garanteix als consumidors que els agricultors i treballadors que han participat en el procés de cultiu i transformació dels anacards han rebut un sou digne per la seva feina, i que no han patit les condicions abusives i d’explotació laboral que tan sovint es viuen als països del Sud.
Els anacards d’Aprainores arriben a Europa a través de la distribuïdora de comerç just Ideas.