skip to Main Content

Tambor de fruits secs (Cuina de Comerç Just)

Aquesta setmana tenim el tambor de fruits secs de na Miquela Serra.

Ingredients:

  • 150 g d’ametlla pelada

  • 150 g anacards (comerç just)

  • 80 g panses

  • 200 ml d’oli de coco (comerç just)

  • 200 g de mantega sense sal

  • 100 g de mel (comerç just)

  • 3 cullerades soperes de cacau Afrikao (comerç just)

  • ½ culleradeta de pebre coent en pols

Elaboració:

Torra les ametlles pelades i els anacards i pica’ls. Posa els altres ingredients dins la thermomix i fon-los. També ho pots fer a foc suau amb una paella, remenant perquè no s’aferri. Ha de quedar ben homogeni.

Prepara una safata de 25×35 cm i folra-la amb paper de forn. Posa els fruits secs dins la safata i aboca damunt la mescla d’abans. Deixa-ho dins la gelera o el congelador fins que sigui fort.

Anacards de l’associació Aprainores d’El Salvador

Els anacards emprats per elaborar aquesta recepta són ecològics i de comerç just i han estat cultivat a El Salvador per Aprainores (Asociación de Productores Agroindustriales Orgánicos de El Salvador). L’associació va néixer l’any 1995 i actualment compta amb 63 socis i una plantació d’anacards de 200 illetes. A més, l’empresa va crear una planta processadora de la nou d’anacard, que dóna feina a 74 empleats. La comercialització del producte a través de les xarxes de comerç just garanteix als consumidors que els agricultors i treballadors que han participat en el procés de cultiu i transformació dels anacards han rebut un sou digne per la seva feina, i que no han patit les condicions abusives i d’explotació laboral que tan sovint es viuen als països del Sud.

Els anacards d’Aprainores arriben a Europa a través de la distribuïdora de comerç just Ideas.

Back To Top
×Close search
Search