skip to Main Content

Vilafranca es prepara per la dissetena edició de la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears

La FIET tendrà lloc del 17 al 20 d’octubre a Vilafranca de Bonany i comptarà amb onze estrenes absolutes. Quatre dies de teatre per a tota la família plens de propostes teatrals d’arreu de l’Estat espanyol en 12 espais diferents i que començarà amb un recòrd a les persones afectades per la torrentada de Sant Llorenç.

La FIET 2019 enceta ben aviat la seva dessetena edició. Des del dijous 17 al diumenge 20 d’octubre a Vilafranca de Bonany es podran veure gairebé una cinquantena d’espectacles i un centenar de funcions, totes elles dirigides al públic infantil i juvenil. Enguany la FIET compta amb 41 companyies provinents de les Illes Balears, Catalunya, Andalusia, Madrid, País Valencià, La Rioja i el País Basc i, tot i ser un nombre elevat, es tracta d’una “austeritat autoimposada”, amb cinc o sis companyies manco que l’edició anterior perquè, segons l’organització, existeix la necessitat de garantir la viabilitat de la fira. De fet, la FIET compta amb un dels pressupostos més baixos de tot l’Estat espanyol, amb uns 150 mil euros aproximadament, tot i rebre el suport institucional del govern balear, el Consell de Mallorca i el Ministeri de Cultura.
Així i tot, es tracta d’una fira molt completa, que enguany es complementa amb unes Jornades Professionals, la Trobada de Bibliotecaris, l’Escola va a la Fira i la Fira va a l’Escola i que comptarà amb 12 espais diferents arreu del poble entre els quals hi ha el teatre, la plaça dels Centenaris, el poliesportiu, el CEIP Es Cremat o la Residència de gent gran.
A més, una de les novetats d’enguany és que el sus de la FIET es donarà el diumenge dia 13 d’octubre a Sant Llorenç, amb una jornada lúdica al carrer Major, un espectacle a l’Espai 36 i un altre a la plaça de l’Església. Des de l’organització recorden que aquest esdeveniment es pot dur a terme gràcies a les persones assistents de l’any passat, quan recaptaren 2.000 euros per la torrentada. D’altra banda, tot impulsant el vessant social del teatre i seguint la mateixa línia d’edicions anteriors, la FIET compta amb un programa per garantir que el teatre sigui inclusiu. Segons l’organització, gràcies al suport de l’Obra Social la Caixa, poden impulsar un pla que mescla els infants i la gent gran de la residència i el centre de dia, perquè puguin gaudir plegats dels espectacles “Conservando memoria” i “Hamelí”. La programació de la FIET es pot consultar en línia a través de la seva pàgina web.

Back To Top
Search