skip to Main Content

Xítxeros amb Empenta envia una carta als partits polítics per reivindicar la necessitat de connectar les institucions i el teixit associatiu

L’associació juvenil Xítxeros amb Empenta ha enviat una carta a tots els grups polítics manacorins que tenen representació a l’Ajuntament de Manacor – PP, Pi, AIPC, PSOE, Més-Esquerra i Podem – per tal de fer sentir i visibilitzar la veu del jovent manacorí. L’associació explica que l’objectiu principal d’aquesta missiva és “reforçar la comunicació entre les institucions polítiques i el teixit associatiu” per acostar-se a un model més democràtic i representatiu.En la carta expliquen que, tot i haver-se reunit amb els representants d’alguns partits polítics, creuen important i necessari fer extensives les seves reivindicacions a tots els partits polítics.
Així i tot, des de l’associació expliquen que han descartat enviar la carta “a partits antidemocràtics”. “Consideram que és important donar veu a una part del jovent, com som els membres que conformam Xítxeros” explica des de l’associació, Pere Amer. Així mateix afegeix que “mai s’ha tengut esment per escoltar la nostra veu des de l’Ajuntament i creiem que és important que les institucions tinguin en compte la joventut de Manacor en la presa de decisions, sobretot a l’hora d’organitzar esdeveniments”.
El text està articulat al voltant de quatre eixos que consideren clau. En primer lloc, demanen el trencament amb un model econòmic enfocat al monocultiu turístic per donar més importància a altres elements com per exemple el sector cultural o el foment del comerç local. En aquest sentit, es refereixen a Manacor com “una ciutat reconstruïda per satisfer les demandes del boom turístic” i remarquen la necessitat d’expropiar les zones verdes del poble en benefici de la ciutadania.
En segon lloc, demanen “la implementació d’un model urbanístic amb perspectiva ecològica i feminista”. Dins d’aquesta demanda, fan referència a l’enllumenat: és necessari que els carrers deixin d’estar a les fosques i que totes puguem caminar sense por” afirmen a la missiva. En aquest mateix punt, fan referència també a la mobilitat activa i sostenible i la necessitat d’una xarxa de carrils bici “per connectar el centre amb altres àrees de la ciutat”.
D’altra banda, també reclamen la necessitat d’espais per al jovent “pel desenvolupament social, cultural i esportiu de la ciutat” així com el replantejament del suport econòmic que reben les associacions que duen a terme tasques culturals i artístiques per part de l’Ajuntament.
Una altra qüestió important per a l’associació és “reforçar la conservació de la memòria històrica des de les institucions”. Segons Xítxeros es tracta d’un element identitari clau i remarquen la importància d’aquest punt per al jovent manacorí que segons afirmen a la carta “mereix créixer amb la conservació de la memòria i la consciència dels fets més rellevants que han destacat en la història de la ciutat”.
Finalment, afirmen també que volen un poble que aposti per “un model de cohesió social, feminista, sostenible i participatiu” perquè “Manacor és un poble de cultura”.

Back To Top
Search