Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

33 equips d’investigadors presenten els seus estudis sobre Manacor a les IX Jornades d’Estudis Locals

Les IX Jornades d’Estudis Locals de Manacor que se celebren enguany posen esment en els aspectes més anecdòtics i més costumistes que d’una manera o una altra poden relacionar-se amb Manacor. “Qüestions que tenen a veure amb la cultura popular, amb rondalles i amb llegendes, amb curiositats i malentesos que formen part del nostre llegat cultural i que el comitè científic de les jornades ha considerat adient dotar-los d’una visibilitat que no tenien fins ara” explica Antoni Ferrer, el coordinador de les IX Jornades d’Estudis Locals de Manacor.

El marc temàtic d’enguany ha atret 33 investigadors o equips d’investigadors que fins aquest dissabte, dia 14, presentaran els seus estudis al Museu de Manacor. A més de llegendes i anècdotes els participants parlaran també d’altres qüestions més vinculades al patrimoni. Es recolliran noves aportacions historiogràfiques, es donaran notícies sobre la genealogia d’algunes famílies, dades sobre enquestes sociològiques, informació sobre topònims… i un llarg etcètera. Es presentaran fins a 33 comunicacions, tal com reflecteix al programa de lectures, que “animen a mantenir viva aquesta curiositat pels estudis locals i per la cultura en general”, destacà la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà.

Les Jornades d’Estudis Locals de Manacor són una cita bianual que es manté vigent des de l’any 2000 a iniciativa de l’Ajuntament de Manacor. “Exigir de les nostres autoritats que dediquin una part dels recursos públics – sense dubte ben modesta, com és el cas- a impulsar l’estudi de la realitat manacorina, del seu passat i també de la seva actualitat més vigent, esdevé tota una obligació i una necessitat” destacà la regidora Antònia Llodrà durant la inauguració.

“Les jornades són importats també des d’aquest punt de vista perquè només coneguent a fons la realitat que ens defineix podrem apreciar-la i aprendre a mostrar-la de la forma més adient a la gent que ens visita”, va afegir la regidora de Cultura i Turisme abans de donar pas a les primeres ponències de les IX Jornades d’Estudis locals de Manacor. Caterina Valriu Llinàs, escriptora i professora del Departament de Filologia Catalana de la UIB, va ser l’encarregada d’inaugurar els parlaments amb l’estudi “Jaume I, Vicenç Ferrer i Tià de sa Real, arquetips en el llegendari de Manacor”.

PUBLICITAT

Back To Top
Search