skip to Main Content

500 ensaïmades contra el càncer, 400 xocolates per la salut

Aprop celebrà diumenge a Ca’n Vinyes la vuitena Xocolatada Solidària, una iniciativa més de les que du a terme l’associació per ajudar malalts de càncer i familiars.

Centenars de persones passaren per Ca’n Vinyes diumenge passat per participar a la vuitena Xocolatada Solidària en favor d’Aprop, l’associació que ajuda malalts de càncer i familiars seus. La trobada coincideix cada any amb el diumenge més pròxim al dia mundial contra el càncer.

500 ensaïmades donades pels forns de Ca’n Montserrat, Can Ramiro i Hiper Centro, a més de la llet donada pels germans Bisellach per elaborar la xocolata, varen ser els aliments indispensables per a una trobada on es varen poder veure cares tan conegudes com la de l’oncòloga i gerent de l’Hospital de Manacor, Catalina Vadell i Perfecto Acosta, president de l’associació Aprop.

Més de 400 persones s’acostaren fins a l’emblemàtic bar amb benzinera de Ca’n Vinyes i deixaren 5 euros cadascuna per consumir la xocolata amb ensaïmada. Els doblers es destinen a les tasques diverses que du a terme l’associació, com ara el sou de la psicooncòloga que fa feina per Aprop, a més de tots els voluntaris que aporten la seva experiència personal per ajudar malalts i familiars. A més, l’associació també té un banc de préstec amb material necessari per a les persones que pateixen aquesta malaltia.

El president de l’associació, Perfecto Acosta, recordava davant Ca’n Vinyes la importància de continuar amb la conscienciació sobre aquesta malaltia i el seu impacte tant en els malalts com a les seves famílies, no sols pel que fa al dolor físic, sinó també als efectes psicològiccs.

Acosta recorda que “si és deixas de fumar ‘totalment’ en una decada més o manco segur que desperexerian una trentena de càncers vinculats al tabac”. I afegeix que “el cami és conscienciar la població del mal que fa el tabac i de com viuríem de millor sense fumar”.

Aprop té una vuitantena de socis i es nodreix bàsicament de les seves aportacions i de les aportacions solidàries que s’aconsegueixen amb accions com la xocolatada o com el sopar anual solidari.

L’associació, que opera a la comarca del llevant, omple amb la seva tasca, segons explica Acosta, “el buit que deixen les institucions en alguns aspectes i que hem demostrat que és molt necessari omplir”.

Back To Top
Search