Skip to content

La recuperada mulassa tornarà a ser protagonista en les festes de Sant Jaume

Els cavallers de Sant Jaume, les canyes, l’encamisada, la mulassa o les corregudes de joies són alguns dels elements que les Festes de Sant Jaume de Manacor han recuperat des de fa cinc anys com a part viva de la celebració.

A més dels elements recuperats “que permeten fer festa i que el poble s’impliqui en la festa patronal de Manacor”, indicaren des de l’Obreria de Sant Jaume, enguany tampoc no hi faltarà la 17a edició de la Fira Artesana de Sant Jaume.

Una de les novetats del programa d’enguany seran els jocs que realitzaran els Cavalls de Sant Jaume al principi de la via verda. La Banda de Música de Manacor acompanyarà els cavalls al principi de la via verda, on realitzaran diferents jocs com córrer l’anell, córrer abraçats o agafar el mocador. Es tracta de jocs que “sabem que formaven part de la celebració manacorina de Sant Jaume però que ja ningú no recorda i seran una de les sorpreses d’enguany”, destacaren els cavallers de Sant Jaume.

Una altra de les novetats és la Crida a la festa, se celebrarà dilluns que ve a les 20 h i que per primera vegada tendrà lloc al balcó de l’Ajuntament de Mancor. Just després de la crida la mulassa sortirà a ballar i quedarà exposada a l’Ajuntament. Cal recordar que la mulassa és la figura que es recuperà l’any passat per recordar la rifa d’una mula que antigament es feia per Sant Jaume. Entre els actes recuperats també cal destacar l’entregai la recollida del penó de Sant Jaume o l’encamisada de dia 24 de juliol que reunirà la mulassa, els gegants i els castellers amb una munió de gent vestida de blanc.

El programa de festes conté algunes novetats, com el cinema a la fresca dels dies 18 i 19, conferències, tallers, espectacles de foc, un tast de vins casolans i molta música. Dissabte dia 23 s’Arrual Jazz Mort tocarà a la plaça Ramon Llull i l’endemà, diumenge dia 24 la revetla de Sant Jaume situarà al principi de la via verda les actuacions de Roig i Els Galindons. Però l’espectacle no aturarà fins el dia 25, que enguany és festa a Manacor. Després de l’Ofici, el concert de la coral infantil d’Arts Antiqua serà el preludi de l’espectacle de foc que suposarà el gran final de les festes d’enguany.

Back To Top
Search