Amb un vestíbul de l’Auditori estibat de gent de teatre i de gent que estima el teatre i les arts escèniques, s’ha presentat la vint-i-novena edició de la Fira…
L’incendi de l’Ermita va ser provocat i cremà 8,2 hectàrees de massa forestal i agrícola
La imatge de la terra cremada s’afegeix des del divendres 5 d’agost a l’estampa ja prou degradada de la serra de Llodrà, amb l’ermita de Santa Llúcia abandonada, les pedreres que es mengen les muntanyes i els abocaments incontrolats de residus. L’incendi cremà 8,2 hectàrees al puig d’en Móra, una muntanyeta de 225 metres d’altura que s’alça just darrere el cementeri de Son Coletes. Els agents de Medi Ambient de l’Ibanat (Institut Balear de la Natura) apunten a una causa intencionada per explicar l’origen del foc, però la investigació encara no s’ha tancat.
El foc afectà una zona de pinar i també l’abocador segellat del Coll des Vent (situat a les faldes del puig). L’antic abocador va ser clausurat l’any 2011 i ara és propietat de l’Ajuntament. Des de fa cinc anys es duien a terme tasques de repoblació a la zona amb la plantació de petits arbusts, perquè el fems que encara hi ha sota la terra no permet sembrar-hi arbres, segons fonts de l’Ajuntament. L’incendi ha cremat tot el que s’hi havia plantat, però afortunadament no ha afectat la instal·lació subterrània d’extracció dels gasos que encara emanen del fems segellat.
Cinc incendis en un dia
Mallorca va viure una onada d’incendis el divendres 5 d’agost. Fins a cinc focs es produïren aquest dia i cremaren aproximadament 54 hectàrees entre pinar, vegetació baixa i rostolls. Palma, Petra, Manacor, Son Servera i Capdepera van ser els municipis afectats. Des de Manacor es podia veure el fum de l’incendi de Petra que afectà la zona de Son Doblons i va ser el més important amb un resultat de 45 hectàrees calcinades. Les dimensions de l’incendi van fer necessari tallar la carretera de Conies durant unes hores.
Des de l’Ibanat creuen que els focs de Petra i Son Servera també haurien estat provocats.