Skip to content

“Si ens han de menester per aprovar el Pla General, en podem parlar”

En el darrer ple el portaveu de Més-Esquerra, Joan Llodrà, s’interessà per la voluntat expressada públicament en un acte a Porto Cristo per part de Joan Gomila, de presentar “unes al·legacions fortes, que podríem considerar substancials”.
La delegada d’Urbanisme, Bel Febrer, respongué que “al registre d’entrada no n’hi ha constància, d’aquestes al·legacions, tot i que fins dia 23 hi ha termini. Es tracta d’un procés de participació pública i no està vetada a ningú, hi poden participar, persones a títol individual, clubs, associacions, formacions polítiques…”. La delegada insistí que “si entrassin aquestes al·legacions, serien tractades i estudiades pel departament i si es creuen factibles i aplicades es duran a debat perquè es puguin incorporar. I si no, s’explicarà el motiu pel qual no s’accepten”.
Llodrà replicà que “si fan falta els vots del nostre grup per poder aprovar el Pla General, en podem parlar. El que no val és voler enganar la gent, perquè va quedar clar que per AIPC no s’assumia el conjunt del Pla General, i no consentirem que es toqui allò substàncial”.
Bel Febrer, davant les insinuacions de Llodrà recalcà que “no he estat sotmesa a cap tipus de xantatge, ni d’AIPC ni de cap ciutadà d’aquest municipi. I si qualcú en feia comptes, que es llevin la idea del cap.

Contra la municipalització
El PSOE presentà una moció sol·licitant la municipalització del servei de neteja de les dependències municipals i dels centres escolars. Els tres punts que s’havien d’aprovar suposaven “reconèixer la importància del servei; el compromís de municipalitzar i assumir el servei per part de l’Ajuntament i de dur endavant un estudi de viabilitat; i la modificació dels estatuts de la SAM perquè aquest ens es pugui encarregar d’aquesta gestió”, com ara s’encarrega de la de les aigües.
La portaveu de l’equip de govern, Catalina Riera es mostrà d’acord amb el primer punt, però es negà a assumir el compromís de municipalitzar el servei si abans no s’havia fet un estudi que demostràs que la iniciativa era viable. Tot i que en un primer moment, Amanda Fernández es va mostrar conciliadora amb la possibilitat de modificar els punts de la moció per poder-la aprovar, acabà concloent de les paraules de Riera que no s’assumia el compromís de fer aquest estudi. La moció va ser rebutjada per l’equip de govern. Sebastià Nadal prengué la paraula per avisar que “és ara que s’ha de fer aquest estudi de viabilitat, perquè falten encara set mesos perquè acabi aquesta concessió i es podria fer l’estudi abans d’iniciar els tràmits per treure a concurs una nova concessió del servei”.

La segona línia afecta la primera
Més-Esquerra presentà també una moció perquè s’iniciï un procés participatiu per decidir una reformulació circulatòria de la primera línia de Porto Cristo. La moció incloïa també la suspensió de les obres de segona línia que estan a punt de començar perquè les consideren “partidista i clientelar”. Joan Gomila replicà que “si aquestes obres no s’havien fet abans era perquè no hi havia doblers. I si es fan és perquè els qui ara tallam el pa i en feim les nostres sopes ho hem volgut així”. I acabà dient que “si haguéssim de consultar a la població cada petita obra que feim, no acabaríem mai”.

Back To Top
Search