skip to Main Content

A Manacor ja hi ha una aixeta d’on raja aigua potable

“Vàrem posar en marxa la potabilització de l’aigua el mes de juny. Férem proves durant el juliol i tiràvem l’aigua. El mes d’agost poguérem incorporar l’aigua a la xarxa, però encara no era apta per al consum humà perquè es mesclava amb l’altra. Ara fa una setmana que Sanitat i Consum ja ens ha confirmat que l’aigua compleix tots els requisits per al consum humà. És per això que ja podem donar-ne en aquesta font, que estarà oberta de vuit del dematí a vuit del vespre”. Així, emocionada i satisfeta i en companyia del batle Miquel Oliver i del regidor Sebastià Nadal, s’expressava Cristina Capó en l’acte de presentació i inauguració de la font d’aigua potable que s’ha instal·lat just arran de la potabilitzadora del Serralt.

A principi d’any s’acabaran les obres perquè aquesta aigua potable pugui arribar també a les barriades de la Volta i el Serralt. “Hem triat aquests dos sectors”, digué Capó, perquè són els que estan més a prop del dipòsit i per això tenen problemes de pressió que tanmateix ja havíem d’arreglar”.
En aquest mateix sector també s’instal·laran altres fonts públiques, la primera, molt probablement al col·legi Jaume Vidal.
Cristina Capó advertí que “l’aigua és un bé escàs i convé que en facem un ús responsable”.

El batle Miquel Oliver també recordà que “esperam que ben aviat l’aigua potable també pugui arribar als altres nuclis del municipi”.
L’aigua potable permetrà que s’hagi d’emprar menys sal i menys sabó a les cases. La població tendrà menys problemes de pell i els electrodomèstics no patiran tant els efectes de la calç. Aquests són alguns dels beneficis que veuran de primera mà els primers veïns que puguin veure rajar aigua potable a les aixetes de les seves cases.

El procés de potabilització té un cost, i tot i que encara no se n’ha parlat amb detall, la delegada Cristina Capó reconegué que “és possible que això es vegi reflectit en un augment de la factura de l’aigua, que, d’altra banda és la més barata de Mallorca, a més, a les cases també tendran menys despeses relacionades amb la gestió de l’aigua. Una cosa compensa l’altra”. Cada litre que passa per la potabilitzadora conté 110 mil·ligrams de nitrats. Quan ha passat el primer filtre només en queden 7. Finalment l’aigua surt amb 20 mil·ligrams de nitrats i remineralitzada perquè sigui apta per al consum humà..
El procés de potabilització suposa una pèrdua de 20 de cada 100 litres, que se’n van directament a la depuradora.

Back To Top
Search