El dissabte abans dels 25 anys de la primera Marxa pel Tren de Llevant els pares de Miquel Piris tengueren un accident frontal a la carretera tornant d’Inca. Gairebé hi…

Actes per la república entorn del 14 d’abril
Un Sopar per la República amb gust d’eleccions
Divendres passat va tenir lloc una nova edició, i ja en van vint-i-una, del Sopar per la República. Com sol passar cada vegada que s’acosten eleccions locals, el sopar va tenir gust electoral. Hi prengué part el batle Miquel Oliver, que va assenyalar la importància de tenir, a Manacor, un govern republicà: “Governar bé, pensant en tothom, guanyar drets i fer complir deures és governar des dels valors republicans”. L’acte va comptar amb l’actuació del músic manacorí Antoni Duro, que, a més, forma part també de la llista de MÉS-Esquerra. Al sopar hi acudiren un centenar de persones, el màxim que hi havia permès segons l’aforament de Ca’n Lliro, el cafè que cada any acull aquest acte.
Literatura i memòria a la Graduada
Mariantònia Salas, Bàrbara Nicolau, Joan Miquel Artigues, Joan Gomila, Sebastià Adrover, Lluïsa Oliver, Caterina Adrover, Joan Toni Sunyer, Salvador Miralles, foren els rapsodes encarregats de vincular literatura i memòria dissabte passat a l’Escola Graduada, construïda en temps de la república i esdevinguda presó provisional durant la guerra civil. Els rapsodes llegiren textos, entre d’altres, de Mariantònia Oliver, Miquel Àngel Riera, Jaume Santandreu, Anna Akhmàtova, Gabriel Ferrater o Guillem d’Efak. L’acte va ser dedicat especialment a les cinc milicianes afusellades a Manacor el 1936, i que estigueren preses, precisament, en aquesta escola.
Presenen el volum “La guerra civil a Palma”, d’Antoni Vidal Nicolau
L’historiador i professor Manel Santana va ser l’encarregat de presentar “La guerra civil a Palma”, el llibre d’Antoni Vidal Nicolau editat per Illa Edicions. L’acte, organitzat pel Comitè de Son Coletes va tenir el passat 14 d’abril a la seu de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. El volum de Vidal “pretén mostrar l’impacte sobre la ciutat dels tres primers anys de repressió, dels estralls de les bombes, del canvi social i polític i dels catastròfics efectes econòmics que el cop d’estat provocà”. Cal recordar, així mateix, que aquesta setmana Manel Santana també presentava el seu assaig “Memòries del 36” sobre les accions i les paraules que ha generat a Manacor la guerra civil les darreres dècades.