Us agrada la pinya? Sol ser una de les fruites que agrada més. Ara que acaba l’estiu molta gent fa dietes detox amb aquesta fruita però… en aquesta recepta us…

Alguns dels actes més destacats de la Vila del Llibre
Més de 70 presentacions, recitals de poesia, concerts, entrevistes i tallers
Manacor acollirà una setantena d’esdeveniments per la Vila del Llibre. Els actes es poden classificar en diferents grans blocs com ara taules del llibre, diàlegs, conferències i exposicions.
El primer diàleg que hi haurà serà dissabte a les 11.00 h al pati de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Allà, el director de la revista Cent per Cent, Antoni Riera, entrevistarà a l’escriptora Empar Moliner i parlaran sobre la seva darrera obra, Benvolguda, amb la qual ha guanyat el Premi Ramon Llull. Riera explica que aquesta novel·la “aborda el tema de la menopausa i xerra d’una dona casada que té una filla preadolescent amb un home bastant més jove que ella” i a partir d’aquí “entra en una crisi existencial”. Precisament conversaran sobre les reflexions que en surten d’aquesta història.
Però com la d’Antoni Riera i Empar Moliner, n’hi haurà moltes més. Al pati de la Institució Alcover també es podrà seguir el diàleg que mantindrà la periodista Sandra Martínez amb el periodista, poeta i narrador Sebastià Alzamora i el dramaturg i narrador Lluís-Anton Baulenas dissabte a les 12.00 h o la conversa de Sebastià Bennassar amb Anna Gas, Pilar Codony i Aina Fullana a “autores menors de 35 anys que no et pots perdre”, que serà diumenge a les 10.45 h.
Presentacions i taules del llibre
Es donaran a conèixer novetats literàries. Entre altres, es presentarà l’assaig Dones Viatgeres a Mallorca (s. XIX-XX). Del silenci a la descoberta, una obra de l’investigador Jaume-Bernat Adrover que retorna la identitat a 16 viatgeres que varen passar per Mallorca i també per Manacor des del segle XIX fins a la Guerra Civil. Les posa nom i dona a conèixer les “biografies apassionants” que tenien, com pot ser la de la princesa Marie de Behen que era pintora i fotògrafa. La presentació serà dissabte a les 19.00 h a l’espai Sebastià Sansó i hi intervindran l’autor, la directora del Museu d’Història, Magdalena Salas, i la periodista Anna de la Slaud, que conduirà l’acte.
De presentacions, però, n’hi haurà de diferents modalitats. Toni Tugores, per exemple, presentarà La història d’en Sansón, l’home més fort del món i Memòria de la cuina mallorquina durant un vermut amb olives al trast d’en Sansón dissabte a les 12.30 h. També destaca la presentació múltiple i encadenada de Buscando perderme de Manuel Lozano, Aunia sobre raíles tenebrosos d’Óscar Millán i Toni Sicilia, Quan tot sigui blau de Joan Cabalgante i Óscar Millán i Deletréame y te escribo de Mayka Pizarro dissabte a les 17.30 h a la plaça de les Verdures.
Així mateix, el periodista Joan Sitges moderarà la presentació de la revista de creació literària Morlanda dissabte a les 17.00 a l’espai We Phi amb Aina Riera Serra, Miquel Serra i Miquel Mas Fiol. Després que donin a conèixer el projecte, hi haurà un col·loqui i debat entre “els col·laboradors per parlar de les noves veus literàries, del paper que hi tenen els escriptors joves o aquelles persones que fa poc que han començat a publicar i de la necessitat de plataformes com aquesta revista”.
Tallers, espectaclesi poesia
S’han programat una quinzena d’activitats familiars, com ara contacontes o tallers de jugar amb paraules i dibuixar còmics. També hi haurà espectacles, concerts com el de trap amb Miquel Sureda i Plan-ET o les projeccions de curtmetratges d’autors emergents al Cine Goya.
Diumenge a les 12.30 es lliuraran els Premis Ciutat de Manacor.