skip to Main Content

Alguns dels actes més destacats de la Vila del Llibre

Més de 70 presentacions, recitals de poesia, concerts, entrevistes i tallers

Manacor acollirà una setantena d’esdeveniments per la Vila del Llibre. Els actes es poden classificar en diferents grans blocs com ara taules del llibre, diàlegs, conferències i exposicions.

El primer diàleg que hi haurà serà dissabte a les 11.00 h al pati de la Institució Pública Antoni Maria Alcover. Allà, el director de la revista Cent per Cent, Antoni Riera, entrevistarà a l’escriptora Empar Moliner i parlaran sobre la seva darrera obra, Benvolguda, amb la qual ha guanyat el Premi Ramon Llull. Riera explica que aquesta novel·la “aborda el tema de la menopausa i xerra d’una dona casada que té una filla preadolescent amb un home bastant més jove que ella” i a partir d’aquí “entra en una crisi existencial”. Precisament conversaran sobre les reflexions que en surten d’aquesta història.

Però com la d’Antoni Riera i Empar Moliner, n’hi haurà moltes més. Al pati de la Institució Alcover també es podrà seguir el diàleg que mantindrà la periodista Sandra Martínez amb el periodista, poeta i narrador Sebastià Alzamora i el dramaturg i narrador Lluís-Anton Baulenas dissabte a les 12.00 h o la conversa de Sebastià Bennassar amb Anna Gas, Pilar Codony i Aina Fullana a “autores menors de 35 anys que no et pots perdre”, que serà diumenge a les 10.45 h.

Presentacions i taules del llibre

Es donaran a conèixer novetats literàries. Entre altres, es presentarà l’assaig Dones Viatgeres a Mallorca (s. XIX-XX). Del silenci a la descoberta, una obra de l’investigador Jaume-Bernat Adrover que retorna la identitat a 16 viatgeres que varen passar per Mallorca i també per Manacor des del segle XIX fins a la Guerra Civil. Les posa nom i dona a conèixer les “biografies apassionants” que tenien, com pot ser la de la princesa Marie de Behen que era pintora i fotògrafa. La presentació serà dissabte a les 19.00 h a l’espai Sebastià Sansó i hi intervindran l’autor, la directora del Museu d’Història, Magdalena Salas, i la periodista Anna de la Slaud, que conduirà l’acte.

De presentacions, però, n’hi haurà de diferents modalitats. Toni Tugores, per exemple, presentarà La història d’en Sansón, l’home més fort del món i Memòria de la cuina mallorquina durant un vermut amb olives al trast d’en Sansón dissabte a les 12.30 h. També destaca la presentació múltiple i encadenada de Buscando perderme de Manuel Lozano, Aunia sobre raíles tenebrosos d’Óscar Millán i Toni Sicilia, Quan tot sigui blau de Joan Cabalgante i Óscar Millán i Deletréame y te escribo de Mayka Pizarro dissabte a les 17.30 h a la plaça de les Verdures.

Així mateix, el periodista Joan Sitges moderarà la presentació de la revista de creació literària Morlanda dissabte a les 17.00 a l’espai We Phi amb Aina Riera Serra, Miquel Serra i Miquel Mas Fiol. Després que donin a conèixer el projecte, hi haurà un col·loqui i debat entre “els col·laboradors per parlar de les noves veus literàries, del paper que hi tenen els escriptors joves o aquelles persones que fa poc que han començat a publicar i de la necessitat de plataformes com aquesta revista”.

Tallers, espectaclesi poesia

S’han programat una quinzena d’activitats familiars, com ara contacontes o tallers de jugar amb paraules i dibuixar còmics. També hi haurà espectacles, concerts com el de trap amb Miquel Sureda i Plan-ET o les projeccions de curtmetratges d’autors emergents al Cine Goya.

Diumenge a les 12.30 es lliuraran els Premis Ciutat de Manacor.

Back To Top
Search