Skip to content

Els alumnes d’història de Mallorca de l’Escola de Mallorquí visiten el jaciment islàmic d’Almallutx

Els alumnes dels cursos d’història de Mallorca de l’Escola Municipal de Mallorquí visitaren el jaciment islàmic d’Almallutx, situat als peus del gorg Blau dissabte passat, diae 5 de novembre.

Jaume Deyà, arqueòleg i codirector del jaciment, mostrà aquest indret al grup de trenta-sis alumnes que arribaren des de l’Escola de Mallorquí. El jaciment islàmic és únic dins les Balears tant per la documentació escrita de l’època com per la superfície i les restes materials localitzades. Es tracta del nucli principal de la resistència islàmica a la Serra de Tramuntana al llarg de la conquesta de Mallorca de Jaume I.

Els alumnes de Manacor s’havien interessat a classe per les característiques de la societat de la Mallorca islàmica i demanaren quina era la funció de les restes d’Almallultx en època de la conquesta cristiana. La tesi que agafa força en aquests moments és que Almallutx fou un camp de refugiats entre 1229 i 1232 amb cases, carrers, dues necròpolis i una mesquita, i que fou arrasat per un incendi provocat el 1232.

Els alumnes de l’Escola, acompanyats de la professora Margalida Rosselló, pogueren veure els enterraments, la mesquita i l’estructura de les cases. Així mateix, tan els alumnes com els seus guies s’acostaren als dos santuaris talaiòtics d’Almallutx per acabar la visita.

Cal recordar que fa dos cursos que l’Escola de Mallorquí va iniciaren els cursos per donar a conèixer la història de l’illa amb l’objectiu que els alumnes puguin interpretar i valorar millor el nostre patrimoni cultural i històric. A més, també s’ofereixen cicles de conferències i cursos monogràfics de cultura que, organitzats per l’Escola Municipal de Mallorquí, són gratuïts i oberts a qualsevol persona que vulgui assistir-hi.

Back To Top
Search