Skip to content

NOTÍCIA

Antoni Gomila, guardonat amb un dels Premis Populars 2016

L’actor i autor manacorí Antoni Gomila rebrà un dels Premis Populars 2016, que enguany celebren la 37a edició. Tant Gomila com la resta de guardonats destaquen per “la seva trajectòria d’esforç, creativitat i perseverança en la seva tasca, recollint un valuós llegat per a aquestes illes”, segons ha destacat el director de l’emissora COPE Balears, Xavier Bonet, que és l’entitat que entrega els Premis Populars.

El batle de Manacor, Pedro Rosselló, ha volgut felicitar personalment Antoni Gomila per haver rebut el premi que recollirà el proper 28 de novembre. Rosselló li ha agraït “l’esforç personal per voler fer arribar cada vegada més lluny el teatre que neix aquí” i “la i la connexió amb el públic que cerca en cadascun dels seus treballs com a actor i com a productor”.

Antoni Gomila començà la seva carrera teatral a Manacor amb Aranyes Teatre i ha col·laborat en muntatges de desenes de companyies mallorquines. Sobre els escenaris ha treballat amb directors com Pep Sanchis, Tomàs Aragay, Pep Tosar, Rafel Duran, Màrius Hernàndez, Rafael Spregelburd o Oriol Broggi.

A més, Gomila ha exercit d’actor en sèries televisives i de conductor de programes a la televisió autonòmica. Gomila també ha impulsat companyies i productores; actualment dirigeix Produccions de Ferro. Com a autor, la seva obra més reconeguda és Acorar, amb la qual ha aconseguit, entre d’altres, el Premi Crítica Serra d’Or 2012; el de millor actor, espectacle, direcció i text de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de les Illes Balears i l’Associació de Teatres i Auditoris Públics (2011); el premi Bartomeu Oliver de l’OCB; la menció especial als Premis Ciutat de Barcelona (2012); i la nominació als premis Butaca i als premis MAX com a espectacle revelació.

Juntament amb Antoni Gomila, els Premis Populars 2016 també reconeixen el piragüista Marcus Cooper Walz, que va aconseguir l’or en els Jocs de Rio; l’empresa pollencina Teixits Vicens, fundada l’any 1854; l’Associació Balear d’Apicultors, i l’escola que estudia i difon l’obra de Ramon Llull, la Maioricensis Schola Lul·listica.

 

*La foto que acompanya aquest text és obra de Maria Bel Llull

PUBLICITAT

Back To Top
Search