Començaran dimarts dia 2 i, com a mínim, ho faran durant dos anys. A part d’oferir un menú variat i elaborat amb productes de proximitat, s’encarregaran de repartir els plats pels diferents domicilis.
Aproscom serà l’encarregada d’elaborar diàriament el menjar preparat pels centres de dia de Manacor i Porto Cristo. També per les persones usuàries del servei a domicili que ofereixen els Serveis Socials del municipi. Així ho han anunciat aquest dimecres el gerent d’Aproscom, Antoni Gaià, la directora del Servei Ocupacional, Maria Francesca Rigo, i la delegada de Serveis Socials a l’Ajuntament, Carme Gomila.
Celebren el nou contracte, ja que afavoreix la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. Però també perquè ajudarà a establir ponts fins ara inexistents entr aquest col·lectiu i les persones dependents que es beneficiaran de la seva tasca. “Estam molt contents”, ja que “és una oportunitat molt bona”, assegura Gomila. I afegeix que és “un exemple que quan es vol, es pot”.
A més, és un punt d’inflexió dins la fundació. Gaià explica que fins en aquests moments “la feina era per l’autoconsum, ara, però, serà per la comunitat”.
Característiques del servei
Aproscom començarà a prestar el servei dimarts dia 2. A partir d’aquest moment, els usuaris que cursen la formació dual de cuina i tres operaris amb discapacitat intel·lectual ja formats que s’han contractat, juntament amb els seus monitors, es posaran davant els fogons per elaborar tots els plats necessaris. En total, cada dia de dilluns a divendres hauran de cuinar 76 menús. D’aquests, 40 es repartiran als domicilis, 18 al centre de dia de Manacor i 18 més al de Porto Cristo. Seran per dinar i els beneficiaris no podran triar la recepta, tot i que en un futur es plantegen poder oferir fins a dos plats.
El menú serà equilibrat, de temporada i els productes de proximitat. A més, una nutricionista s’encarregarà de supervisar els plats, els quals canviaran cada setmana. Convé remarcar que cada un d’ells s’adaptarà a les necessitats dels usuaris, en tant que intoleràncies o al·lèrgies. Per la delegada de Serveis Socials, tot això “és un luxe”.
Una altra característica a tenir en compte és el fet que els mateixos usuaris i treballadors d’Aproscom repartiran el menjar als diferents domicilis. Un servei que, fins ara, assumien dues treballadores socials. D’aquesta manera, asseguren, que serà més àgil i segur.
Dos anys de conveni
El conveni signat entre Ajuntament i Aproscom té una durada de dos anys prorrogable dos anys més i s’hi destinen uns 344.000 €. Un conveni que creuen que serà bo, ja que promou la inclusió social i promociona una carrera laboral. Al que Gaià afegeix que servirà per multiplicar els valors, ja que és “un projecte cent per cent social”.