Skip to content

NOTÍCIA

PUBLICITAT

Els arquitectes Bel Romero i Joan Pascual deixen l’Ajuntament

Un nou cop a la possibilitat que Manacor pugui disposar d’un Pla General. Els arquitectes Bel Romero i Joan Pascual deixaran l’Ajuntament en dates molt pròximes. El Consell de Mallorca ha oferit a Romero ser cap de servei en el nou departament de planejament que s’hi crearà per ajudar els ajuntaments petits, mentre que Pascual hauria demanat una excedència de tres anys, la màxima permesa per la llei.

Bel Febrer, preocupada

La qüestió va ser plantejada pel regidor de Volem Manacor, Carles Grimalt, a la carrera comissió informativa. Bel Febrer va acceptar que la situació era aquesta: Romero i Pascual deixaran l’Ajuntament. Romero està en comissió de serveis a l’Ajuntament de Manacor i l’oferta feta pel Consell  li suposaria una millora professional i salarial que no podria rebutjar. Pel que fa a Pascual, l’arquitecte manacorí ja hauria manifestat temps enrere la necessitat de posar un parèntesi en la seva tasca com a funcionari, després de desset anys de servei. L’Ajuntament de Manacor ha demanat al Consell que Romero pugui continuar fent feina aquí fins al mes de gener, a la qual cosa no s’hi hauria oposat el departament que comanda Mercedes Garrido. Pel que fa a Pascual, l’Ajuntament li ha manifestat la dificultat de trobar el personal necessari per suplir aquestes baixes, atès que a la borsa d’interins hi havia una sola persona, que ja ha rebutjat l’oferta d’entrar a l’Ajuntament. Pascual no hauria posat cap objecció a continuar el temps necessari fins que es disposi del personal necessari per continuar amb la feina de planejament urbanístic a Manacor.

Bel Febrer diu que “no estic contenta, però respect les decisions els professionals. Són coses que no estan en les nostres mans”. Demanada sobre la possibilitat que aquestes baixes puguin afectar el ritme de les tasques del Pla General, Febrer reconeix que “clar que afecta”. Ara mateix, el Pla General es troba en el període de resposta a les al·legacions presentades. Febrer també reconeix que “encara ens falten alguns informes d’organismes externs, i haurem d’atendre les deficiències que ens marquin les altres administracions”. Tot això suposarà un problema perquè “hi ha molt pocs tècnics que es dediquin a planejament”. Febrer explica que “hi ha la possibilitat d’externalitzar aquest servei, però no ens la plantejam”.

L’Ajuntament ara es mou en els dos anys de suspensió de llicències afectades i també els dos anys de suspensió per a les zones verdes pendents de resoldre la seva situació. Aquests dos anys serien prorrogables fins a tres si hi ha aprovació provisional. Tanmateix, el que té clar Febrer és que “la feina no caduca, llevat que sortís una nova normativa del sòl a nivell autonòmnic o estatal que ens trastocàs el que tenim fet”. “Els estudis d’inundabilitat, el catàleg de patrimoni, són coses que no caduquen, el problema són els terminis…” acaba reconeixent una preocupada Bel Febrer.

Joan Llodrà: “Alguna cosa passa al departament d’Urbanisme, i és greu”

El portaveu del grup MÉS-Esquerra i anterior delegat d’Urbanisme, Joan Llodrà, explica que “al departament d’Urbanisme li fugen en un any l’arquitecte de Llicències, Xavier Carrasco; l’advocada de Llicències, Carme Mayans; la tècnica-directora del PG, Bel Romero i el director adjunt del PG, Joan Pasqual. Que se’n vagi tanta gent és perquè alguna cosa passa al departament. Una baixa podria ser motivada per qüestions personals o casualitats de la vida, però quatre d’aquesta magnitud i al mateix departament és que algun problema, i greu, hi ha. No parlam de sous precaris, ans el contrari, i en el cas dels directors del PG tenen a més un polèmic plus anual de dotze i sis mil euros respectivament”.

Llodrà alerta que “el departament s’està desmantellant” i afegeix que, mentrestant, “el batle es preocupa bàsicament a apujar-se el sou. És un greu problema que Rosselló i Febrer no poden fer veure que és per mala sort”.

Joan Pascual: “Feia temps que hi pensava”

Per part seva, l’arquitecte Joan Pascual ha explicat que l’excedència i de dedicar-se a l’arquitectura des de l’àmbit privat era una opció que “feia estona que anava sospesant, perquè ja són desset anys seguits de feina a l’Ajuntament”. Pascual se’n va content per la feina feta i per la nova etapa professional que obri a la seva vida. Així mateix, l’arquitecte desitja que “no es polititzi aquesta decisió”.

PUBLICITAT

Back To Top
Search