Aquests mesos s’han complit 18 anys de l’obertura de la botiga de comerç just del Casal de la Pau-S’Altra Senalla, i l’associació ho va celebrar amb un sopar el passat dissabte 24.
El Casal de la Pau és una associació manacorina arrelada al nostre poble des de fa més de 30 anys. Als seus inicis, treballava amb nins i joves des de diferents àmbits (l’educació del lleure, el reforç escolar, una llar d’infants, l’oficina d’informació per a l’objecció de consciència…). L’any 96, un grup de joves d’entre 16 i 19 anys, començaren un treball de reflexió sobre la justícia social centrat en les desigualtats Nord-Sud. Amb aquell treball, descobriren el comerç just i contactaren amb S’Altra Senalla, una entitat que feia quasi dos anys havia obert la primera botiga de comerç just de Mallorca, a Palma. Amb la seva ajuda, aquell grup de joves va començar a vendre productes de comerç just a una paradeta a Sa Bassa, cada dissabte.
Un any després, a finals de l’any 1997, el Casal de la Pau va obrir la primera botiga, al local del Repès Municipal. Després es va transalladar al C. del pou Fondo (primer al número 1 i anys més tard al número 2) i actualment és al C. d’en Bosch, 12. L’any 2009 l’associació va reformar els seus estatuts, els va adaptar a la realitat de l’associació, ja centrada en el comerç just, i va canviar la seva denominació oficial a Casal de la Pau-S’Altra Senalla.
Al llarg d’aquests 18 anys de tenir un portal obert, on els manacorins i gent de tota la comarca pot fer del seu consum un acte de cooperació al desenvolupament, s’han viscut moments molt bons i altres més difícils, tant per la dificultat econòmica de mantenir la botiga com per la pèrdua de persones molt especials. Però amb la suma de petites i grans dedicacions de moltes persones, el comerç just segueix viu a Manacor. El sopar es va celebrar al pati de l’escola Molí d’en Xema, va reunir 90 persones i s’hi serviren plats elaborats amb productes de comerç just. L’acte va voler ser un homenatge a la feina col·lectiva de totes aquestes persones, persones que creuen que les relacions comercials internacionals no s’han de basar en l’explotació laboral i la degradació ambiental per obtenir màxims beneficis en mans d’uns pocs, sinó que saben que darrera cada producte de consum hi ha persones concretes i per això dediquen el seu temps a fer possible que el comerç just arribi als consumidors que així també ho creuen.
Banner principal
(100% amplada x 200px alçada)