Amb l'arribada de les tempestes típiques del mes de setembre, l'Ajuntament posa a punt els sistemes d'aigües pluvials o els torrents perquè els intensos aiguats propis d’aquesta època hi passin…

Bruixes posa la dona creativa al centre
La mostra organitzada per Lluna de Nacre acull centenars de persones i genera debat entorn del paper de la dona dins el món artístic.
Centenars de persones acudiren divendres passat a la inauguració de l’exposició Bruixes, la primera activitat impulsada per l’associació cultural Lluna de Nacre. La mostra s’inaugurava al taller Calidoscopi, regentat per Marina Cànovas, també una de les més de vint artistes que hi participaren.
Els actes, però, no es limitaren a l’exposició plàstica sinó que dissabte, també amb una notable assistència que vorejà la trentena de persones, tengué lloc un recital poètic que comptà amb la participació, entre d’altres, de Maria Magdalena Vives o Rita Shelyakyna.
La cloenda dels actes de Bruixes va ser diumenge, amb prop de quaranta persones assegudes als bancs per escoltar les paraules en debat de Maria Magdalena Gelabert, poeta; Rita Shelyakyna, escriptora, i Núria Sánchez, fotògrafa. El col·loqui va ser moderat per Marga Galmés, una altra de les participants a l’exposició.
Les tres artistes parlaren de les dificultats que troben a l’hora de realitzar-se com a creadores pel fet de ser dones, per bé que tant Shelyakina com Sánchez varen estar d’acord que l’edat grenyal pot ser també un hàndicap a l’hora d’obrir-se camí dins aquest sector.
Les dificultats per aconseguir que la passió esdevengui també l’ofici sorgiren durant el debat. Gelabert reconegué que la seva opció va ser diferent i trià una altra via professional i personal, tot i que “la poesia m’ha acompanyat sempre en aquest camí”. En canvi, Núria Sánchez es mostrà agraïda de la possibilitat que li brindà Margalida Morey, de l’Estudi, per poder disposar de l’espai i créixer-hi com a professional. Rita Shelyakina, precoç en la vocació, recalcà que de sempre ha volgut ser escriptora. Les tres estigueren d’acord també en la necessitat de visibilitzar les dones artistes, “sempre arraconades al llarg de la història”