Skip to content

CAS i adeu

Xisco Pol – Estudiant de Batxillerat Internacional a l’IES Manacor

Benvinguts un altre cop a la secció del Batxillerat Internacional. Ja sabeu que aquesta ‘creativitat’ encoberta de ‘servei comunitari’ (CAS), enguany ha estat plena d’activitats interessants. En fem un repàs:

Neteja de Cala Brafi
La nostra primera presa de contacte amb CAS tingué lloc a Cala Brafi, una petita cala ubicada a Portocolom. Els alumnes de 2n de Batxillerat ens van acompanyar en aquesta experiència. La nostra labor allà va ser recollir els residus que trobàvem per la sorra. D’aquesta manera van sentir que ajudàvem a combatre contra el problema del canvi climàtic i a mantenir una Mallorca neta, sense fems, per poder gaudir de les platges com desitgem.

The bigger, the better
Aquesta activitat consistia a intercanviar un objecte petit que ens va donar la coordinadora CAS (UN CLIP) per qualsevol cosa, però amb un valor major de l’objecte anterior. Per a això, ens vam desplaçar per Manacor i preguntàrem per diferents comerços i ciutadans per veure què podien aconseguir. De fet, la gent és més solidària del que pensàvem: tothom va resultar molt empàtic, i el seu nivell de solidaritat i implicació ens van deixar realment sorpresos i emocionats.

Classes de calculadora
Encara que sembli una beneitura, la calculadora no calcula mai sola. Enguany usam una calculadora gràfica que, per experiència pròpia, puc dir que és la salvació per a la majoria de moments de les classes de matemàtiques. Però, no podia ser d’altra manera, la calculadora té inconvenients, com la complexitat de saber utilitzar-la. Davant això, varem ‘aprendre a calcular amb calculadora a través d’una classe per resoldre dubtes sobre l’aparell i per explicar la seva aplicació a un tipus concret d’exercicis. Va ser molt interessant que els alumnes mateixos poguéssim fer de professors i sortir-nos-en sense l’ajuda de cap adult.CAS i adeuDarrer

Altres experiències significatives
Hem fet moltes altres activitats! Entre aquestes hi ha la direcció de les peces de Microteatre que realitzaren els alumnes de 1r d’ESO, l’elaboració d’un recull d’efemèrides mensuals per a la biblioteca del centre, el desenvolupament de la part més literària d’un mateix a través de l’escriptura, escriure articles mensuals a aquesta revista… Sens dubte, un munt d’experiències que portarem sempre a la motxilla.
Ara, toca acomiadar-nos fins al curs vinent. Però ja hi ha alumnes de primer que esperen poder fer de portaveus de tot allò que passa a CAS.
Finalment, vull agrair l’oportunitat de donar veu als estudiants, de poder posar en paraules i transmetre el que feim, perquè encara que els límits entre la visibilitat i l’arrogància no sempre siguin clars, escriure aquestes experiències ens permet reflexionar i convertir anècdotes objectivament intranscendents en experiències vitals.

Back To Top
Search