El mes de maig passat, Cati Cànoves va guanyar el XXVII Certamen de Pintura de Son Carrió. A més de la dotació de 1.500 euros, el premi comporta també una exposició a l’Auditori de Sa Màniga de Cala Millor.
En aquest certamen, Cànoves s’hi presentava amb un aprofundiment de la seva darrera línia creativa, que titula Flipanins. Inicialment, els Flipanins són uns divertimentos que l’autora ha fet servir per descansar de moments creatius amb més continguts temàtics, més rigorosos. Es tracta d’aquarel·les amb motius animals i vegetals, grafiats amb colors alegres sobre un espai blanc. D’aquesta línia, la jove autora manacorina ja n’ha fet dues exposicions individuals, una a Can Lliro i l’altra a Can Dinsky.
Ahir dissabte dia 30 de gener, Cati Cànoves va inaugurar la preceptiva exposició a Sa Màniga, amb una dotzena de quadres de format mitjà, que suposen una evolució significativa de la línia inicial de Flipanins. Segons explica la mateixa autora, “per preparar aquesta exposició se m’han ajuntat totes les sèries que havia duit a terme fins ara, com la de ‘Ciutats i ports’ i la de ‘Monstres’, de manera que suposa una espècie de trobada de tot el meu camí creatiu”.
Cànoves explica que “són quadres fets amb la ràdio permanentment posada, per tant, les notícies i les tertúlies hi influïen molt”. El terrorisme, els assajos nuclears, la convulsió política, i també la seva maternitat, han carregat aquests quadres d’elements carregats i superposats, sense ordre, potser sense sentit, mesclant l’abstracció i la figuració. “És una lluita constant entre la natura i l’arquitectura”, sense saber “qui acaba guanyant la batalla”, diu finalment l’autora manacorina.
A més del projecte a Sa Màniga, Cànoves parteix la setmana que ve cap al Principat per participar en la inauguració de l’exposició col·lectiva “L’art de l’Art de Ramon Llull”, que ha estat organitzada en el marc del XXIX Tradicionàrius i que romandrà exposada al Centre d’Art Tradicionàrius de la vila de Gràcia, a Barcelona. A la mostra hi participen artistes plàstics que hagin mantingut algun tipus de relació acadèmica amb la UIB, com ara Tomeu Coll, Pau Garriga, David Martín, Gabriela Seguí, Demià Matas, Jaume Orejuela, Doralize Souza, Joan Aguiló, Fèlix Coll o Antoni Marí “Titurit”.