Aprendre no té edat. En aquesta màxima es basa el projecte Universitat Oberta per a Majors, que impulsa la Universitat de les Illes Balears (UIB) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manacor i del Centre Universitari de Manacor. Es tracta d’un projecte educatiu per a gent gran, que s’emmarca en el paradigma d’aprendre durant tota la vida. Així el cicle començarà dimecres que ve, dia 3 de maig, amb la xerrada Millorem la nostra memòria, que pronunciarà la professora del Departament d’Infermeria i Fisioteràpia de la UIB, Victoria González Cantarero.
“La Universitat Oberta per a Majors no només pretén millorar els coneixements d’aquest sector de població, sinó també la seva qualitat de vida”, comentà la regidora de Serveis Socials, Maria Bel Bauzá, durant la presentació del programa. “La gent gran de Manacor tendrà la sort de poder escoltar sis prestigiosos experts i professors universitaris en conferències ben interessants i assequibles per a qualsevol persona”, afegí Bauzá. I és que la UOM als pobles de Mallorca és un programa de cinc conferències, de temes diversos, que es durà a terme a Manacor i també en altres municipis mallorquins”, concretà el rector de la UIB, Joan Huguet durant la presentació que ha tengut lloc a la Universitat.
A Manacor la UIB ha programat cinc conferències gratuïtes, se celebraran cada dimecres a les 18.00 h al Centre Universitari de Manacor, al carrer Pare Andreu Fernández, 12, entre dia 3 i dia 31 de maig. El cicle s’encetarà amb una conferència sobre tècniques de millora de memòria. Dimecres dia 10 de maig serà el professor del Departament de Biologia, Antoni Gamundí, que parlarà de Menjar sa per dormir bé.
Dimecres dia 17 de maig de 2017 tothom que ho desitgi podrà escoltar la xerrada El que s’ha de saber de les herències, la qual anirà a càrrec del doctor José Á. Torres Lana, professor del Departament de Dret Privat. Una setmana més tard, dimecres dia 24 de maig, el televisiu i professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, Felip Munar, parlarà de Treballs i cançons del camp de Mallorca. I per tancar el cicle dimecres dia 31 de maig Rosa Estades, professora del Departament d’Economia de l’Empresa pronunciarà la conferència Entendre el món a través de les xarxes socials. Com està canviant la societat?
“Tots aquells que vulguin rebre un diploma d’assistència a les conferències dia 3 de maig podran inscriure’s al cicle una estona abans que comenci la conferència, però totes les xerrades són obertes i d’accés lliure”, explica el responsable del Centre Universitari de Manacor, Jaume Rigo.