Indigneu-vos. Pep Barrull Més d'una vegada havia promès explicar les semblances entre els dos sistemes. Idò, anem per feina. El 1874, un cop d'estat protagonitzat, com no per l'exèrcit, acabava…

Cheescake de pinya colada (a la mallorquina)
A vegades han de passar coses extraordinàries, com les que hem viscut recentment, per apreciar el que tenim ben a prop. Quan pogueu sortir comprau una bosseta d’amargos, contribuireu a fer poble! (Adaptació d’una recepta de Norberto de Vinci)
Ingredients
Per la cheesecake
• 5 làmines de gelatina
• 250 ml de llet
• 100 g de coco ratllat
• 8 cullerades de sucre
• 100 g de pinya en cubs petits (de llauna)
• 100 g de pinya en puré (de llauna)
• 360 g de formatge tipus Philadelphia (o mascarpone)
• el suc d’1 llimona
• 120 g de nata
• 5 cullerades de rom
Per a la gelatina
• 100 g se suc de pinya (el mateix suc de la llauna de la pinya)
• 100 g d’aigua
• 100 g de sucre
• 1 fulla de gelatina
Per al muntatge
• Amargos
• 1/2 pinya natural
• Coco ratllat
Passa a passa
1. Posam la llet i el coco en el microones i ho encalentim dos minuts a mitjana potència. En acabar separam la llet del coco i el posam, el coco, en una safata de forn sobre paper. Reservam la llet.
2. Posam el coco en el forn a 130º durant 30 minuts, remenant-lo cada 10 minuts.
3. Posam la gelatina en aigua freda. Reservam.
4. Posam en un bol el sucre i la nata. Afegim el rom, el suc de llimona, les dues classes de pinya i remenam tot fins que quedi ben integrat.
5. Afegim el formatge a la mescla anterior fins que quedi tot ben integrat. Pot costar una mica si el formatge està massa fred. Podeu ajudar-vos amb una batedora elèctrica.
6. Posam la gelatina hidratada en la llet de coco calenta i la fonem. L’afegim finalment a la mescla anterior i procuram que quedi tot ben mesclat.
7. Esmicolam els amargos i els posam de base en cada tassonet, això va a gust. Repartim la mescla de la cheesecake per sobre i deixam reposar a la gelera.
8. Preparam la gelatina de pinya posant al foc l’aigua, el suc de pinya i el sucre. Bullim uns minuts fins que redueixi un poc i retiram del foc. Mentre refreda una mica, hidratam una fulla de gelatina i quan estigui ben hidratada l’afegim al suc de pinya. Repartim la gelatina per sobre de cada cheesecake anat molt en compte de que no caigui bruscament. Deixam refredar a la gelera.
9. Per acabar, preparam les flors de pinya dessecada. Per fer-les, pelam bé la pinya treien-li tots els ullets. Tallam la pinya en llesques molt fines, tant fines com poguem. Les posam sobre un paper en una placa de forn i les enfornam a 110º amb el foc a dalt i a baix. Ho deixam uns 45 minuts i passat aquest temps els donam la volta. Les deixam durant 45 minuts més o fins que vegem que agafen un to daurat i estiguin seques. Les treiem del forn i les posam en bols i les deixam tota la nit perquè agafin forma.
10. Per al muntatge dels tassonets, hi posam una mica del coco ratllat que hem torrat i una flor de pinya.