Skip to content

NOTÍCIA

Controvèrsia per la ubicació del nou centre de salut

La delegada Bel Febrer defensa que és la millor situació possible, mentre que Joan Llodrà critica manca de planificació.

Bel Febrer és la delegada d’Urbanisme i ha estat la persona encarregada de liderar la recerca del solar on s’ubicarà el nou centre de salut de Manacor. Finalment, la parcel·la triada és una de propietat municipal situada entre el Molí d’en Beió i l’Auditori. Febrer recorda que “representants de la Conselleria de Salut, ja en temps de Pedro Rosselló a la batlia, reclamaren un espai per a un segon centre de salut”. I segueix la delegada: “L’Ajuntament va enviar unes cartes a les diferents Conselleries demanant quins espais i quines condicions necessitaven per a noves infraestructures”. Segons explica Bel Febrer, “la Conselleria de Salut no va contestar fins que faltava un mes per dur a terme l’aprovació del Pla General”. Davant aquest fet, recorda, “només podíem fer dues coses: incloure-ho en el Pla General, amb el retard que això ens suposaria, o obviar-ho, i ja ho veuríem sobre la marxa”.

Febrer recorda també que la Conselleria va dividir Manacor en dues zones i que això feia que el segon centre de salut s’hagués d’ubicar a la zona oposada a la de sa Torre, on hi ha ara l’actual i únic centre de salut del nucli de Manacor.

Febrer justifica la postura de l’Ajuntament pel retard en la resposta de la Conselleria. “Podíem pintar una taca al planejament, però de quin color, si no sabem què necessitam? I grafiar no surt de franc: si ho deixes marcat i no arriba a bon port, el propietari et demana l’expropiació, igual que amb les zones verdes”.

A la fi, l’Ajuntament s’ha decidit per aquest solar, que compleix gairebé a la perfecció les dues condicions de 5.000 metres (4.700 per ser exactes) i 3.600 d’edificabilitat, a més del requisit d’ubicació, perquè si no fos així “no ens l’haurien acceptat”.

Per a Febrer, està clar que “per la població que tenim és necessari un centre de salut”. I té clar també el solar cedit “era l’única possibilitat i la més òptima”. “A mi m’agradaria anar a la lluna, però ser que no hi podré anar”, acaba dient.

Ara resta fer l’agrupació i segregació de totes aquestes parcel·les, però la Conselleria ja està en disposició de poder iniciar els tràmits per a la construcció del nou centre de salut.

 

Falta històrica de planificació

Al Ple de l’Ajuntament que es va decidir aquesta ubicació a proposta de la delegada Febrer tots els grups hi votaren a favor amb l’excepció de MÉS-Esquerra. El seu portaveu en temes d’Urbanisme, Joan Llodrà, ens n’ha explicat els motius. En primer lloc, l’exdelegat d’Urbanisme en temps del batle Oliver ha destacat que és un lloc inadequat perquè romp un espai de Manacor que ja s’havia consolidat com un espai d’esbarjo i que en tot cas, tal i com s’havia previst, el parc s’hauria d’ampliar i no empetitir. Es romp també estèticament una zona amb encant que compta amb dos edificis emblemàtics com ara el Molí den Beió i l’Auditori. Un altre motiu esgrimit pel republicà és que és improvisat. “Mirau si és improvisat que ni tan sols ho varen incloure a la prioritat del mandat, en paraules de la batlessa, que és el Pla General”.

“Tornen caure amb el vici de planejar els equipaments a la forana (a un solar que a dia d’avui pega a foravila) i forçant el gruix de la població a agafar el cotxe. Nosaltres l’havíem posat dins l’illa de Can Batliu quan fèiem el Pla General, però l’hi han llevat. Si l’endemà de la moció de censura canviaren el pany del despatx, com no havien de llevar això” critica Llodrà amb un punt de ràbia.

PUBLICITAT

Back To Top
Search