Skip to content

NOTÍCIA

El 40è aniversari de l’Institut Mossèn Alcover dóna el sus a la XII Setmana Alcover, que continuarà fins divendres que ve

La XII Setmana dedicada a mossèn Alcover ha començat. Ho ha fet amb un senzill però emotiu acte: la inauguració de la nova placa que commemora el 40è aniversari de l’Institut que du el seu nom “i del monòlit que des d’ara explicarà el llegat d’Alcover a tots els que travessin la porta de l’institut”, destacà durant la seva intervenció la gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Maria Magdalena Gelabert.

A les onze del matí els alumnes i els professors del centre, els representants dels pares, els familiars de mossèn Alcover, el batle Pedro Rosselló, i la delegada de Cultura, Antonia Llodrà, escoltaren la cançó inaugural, interpretada pels alumnes del batxillerat musical i d’arts escèniques, acompanyats al piano per la profesora Bàrbara Duran. Durant les intervencions la gerent de la Instiutció i antiga professora de l’Institut reivindicà el centre “com un lloc de cultiu de la cultura i la intel·ligència, un institut que és molt més que un centre d’ensenyament perquè ha contribuït al desenvolupament humà de Manacor i de tota la comarca”.

La directora de l’Institut, Pilar Prohens, destacà que “continuam fidels amb el llegat d’Alcover i del centre que du el seu nom i per això amb aquest monument que inauguram volem recordar a tots els que entrin qui era i qui és encara mossèn Alcover”. Maria Antonia Llodrà, alumna de primer de batxillerat, parlà en nom dels estudiants i recordà que va ser durant unes tasques de jardineria que va quedar al descobert una pedra amb una placa commemorativa de la inauguració de l’institut, que va tenir lloc a les acaballes del franquisme.

Tal i com recordà durant l’acte Antònia Riera Alcover, neboda d’Antoni Maria Alcover, va ser la seva família la que regalà la pedra al centre per agrair que s’hagués triat aquest nom per l’institut que s’inaugurà fa quaranta anys. Però tal i com recordà la representant dels alumnes, “la placa comptava amb simbologia franquista, que havíem d’eliminar”.

Per això s’ha inaugurat la nova placa que recorda que “l’any 1975, amb motiu de la inauguració d’aquest centre, la família de Mossèn Alcover va fer donació d’aquesta pedra que simbolitza l’estima del seu familiar cap a la llengua catalana i cap a la nostra cultura. Quaranta anys després, en guardam record”. A més, als peus d’aquesta pedra, una placa explica qui fou i quina va ser la tasca d’Antoni M. Alcover i Sureda.

Abans que els alumnes i tots els presents interpretassin La Balanguera, el batle, Pedro Rosselló, va recordar que “les classes varen començar l’any 1970 en un vell edifici vora l’estació del tren i durant aquests anys l’institut ha cercat l’excel·lència, així ho recorden tots els que han passat per les seves aules”. Rosselló va manifestar que “l’edifici ha de respondre a unes necessitats diferents de les de fa 40 anys i des de l’Ajuntament vos farem costat en qualsevol demanda que vulgueu fer en aquest sentit”.

Per acabar, els alumnes varen formar un mosaic humà al pati en què es va poder llegir “40 anys”.

PUBLICITAT

Back To Top
Search