Skip to content

NOTÍCIA

“El bàdminton transmet valors com la noblesa, l’honestedat i el respecte pels altres jugadors i per l’àrbritre”

“Començàrem a jugar el 1999, tot i que de maner oficiosa, perquè els nostres jugadors competien amb llicències del Bàdminton Selva”. Biel Mascaró és fundador del Club Bàdminton Porto Cristo i un dels capdavanters d’aquest club, l’únic en aquest esport a la comarca de Llevant. De fet, per trobar altres clubs d’aquest esport a Mallorca hauríem d’anar a Selva o a Palma.
Mascaró havia conegut aquest esport en la seva etapa universitària al campus de Bellaterra i també en la seva estada com a estudiant d’Erasmus a Bèlgica, on el bàdminton té molt de predicament. Amb les quatre nocions adquirides i amb l’impuls del tècnic de l’Ajuntament d’aleshores, Antoni Pasqual, el bàdminton s’implantà al Port com a activitat extraescolar de l’escola de Ses Comes, on Mascaró exercia com a mestre.
Ja de bon principi, els jugadors del club varen aconseguir bons resultats en els campionats autònomics. Mascaró recorda els bons resultats de jugadors com Anandi Gross, Sergi Gayà, Xisca Duran. o Joan Melis Macías, que va es va proclamar campió de Balears dues vegades en individuals i en dobles.
Però el bot gros del club va arribar quan es va inaugurar l’IES Porto Cristo. Abans, recorda Mascaró, “jugàvem al Joan Gomis, amb la inauguració de l’institut disposàrem de tot un pavelló amb vuit pistes oficials i marcades de forma permanent”. Ara el seu fill, Biel Mascaró, ja ha competit a un torneig internacional, on va quedar entre els cinc primers, i a més, diu “hem aconseguit guanyar Màsters i tenim Aleix Callejo entre els trenta primers de l’estat en categoria sub17”.
Mascaró es mostra orgulló que “nins d’un poblet de Mallorca ja puguin competit amb el milloret d’Espanya, tot i el sacrifici que això implica perquè aquests jugadors han d’anar un dia a la setmana a entrenar-se al poliesportiu Príncipes de Palma, a més, costa trobar entrenadors i gent formada, perquè ningú pot viure d’això”.
Ara mateix el Club Bàdminton Porto Cristo té 32 llicències actives i aspiren a arribar a les quaranta en donar d’alta tots els adults que tenen entrenant-se.
Segons explica Mascaró “en un darrer estudi fet a Dinamarca, s’ha demostrat que els esports de raqueta són dels que allarguen més la vida, per la part de la dimensió social i perquè no és un excés d’exigència”.
Hom podria pensar que les persones interessades en aquest esport estan relacionades amb el món de la raqueta, però Mascaró aclareix que “hi ha infants que han començat amb el bàdminton com el seu esport, i són aquests els que ara destaquen ja a nivell estatal, perquè no s’han hagut de reciclar”. D’altres, en canvi, hi han arribat des del tennis. Per Mascaró són importants els valors que transmet un esport com el bàdminton, com ara “noblesa, honestedat, respecte pel company, per l’àrbirre. No hi ha mals gestos. No hi ha conflictes, ni males paraules, i quan els sents et crida l’atenció”.
Biel Mascaró aclareix que “fa deu o quinze anys que el bàdminton ha tornat ràpid, exigent, explosiu, és molt físic. Ja hi ha estudis que l’equiparen a altres esports com anar a córrer o en bicicleta. És molt intens, però també funciona molt bé a escoles o instituts, perquè el primer dia ja intercanvies volants, la fers i t’entretens”.
El club està obert a tothom que s’hi vulgui acostar en qualsevol moment de la temporada. Mascaró no vol acabar tampoc sense recordar els patrocinadors locals com ara Ralarsa i Materials de construcció Truyols, que ajuden en les dessuadores o les camisetes del club.

PUBLICITAT

Back To Top
Search