skip to Main Content

Els col·lectius feministes de Manacor exposen la seva feina a les II Jornades d’Urbanisme i Gènere

El Col·lectiu de Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor participaren la setmana passada a les II Jornades d’Urbanisme i Gènere organitzades pel Col·lectiu Punt 6, un esdeveniment es va fer en línia per tal de complir amb la nova normativa sanitària i que està disponible a través de Youtube.

Antònia Matamalas fou l’encarregada de la ponència en nom dels dos col·lectius i al llarg de la seva exposició varepassar la seva experiència d’urbanisme feminista duta a terme durant els darrers anys a Manacor. Concretament, explicà l’auditoria amb perspectiva de gènere presentada a l’Ajuntament manacorí durant el passat mandat així com tot el procés participatiu per tal d’implicar la ciutadania del poble per aconseguir una ciutat més habitable, centrada en les persones i en la vida. Aquest procés s’engegà l’any 2015 amb la contractació de l’equip tècnic del Col·lectiu Punt 6, que va assessorar els dos col·lectius feministes manacorins durant diversos mesos per poder incloure la perspectiva feminista a l’espai públic i “fer que el poble respongui a les necessitats de les persones sense discriminacions”. El procés va incloure itineraris guiats, entrevistes, xerrades i tallers a través dels quals es va poder comprendre que “l’urbanisme no és neutre sinó que respon a uns interessos capitalistes i patriarcals” explica Matamalas durant la xerrada. A més Matalamas descriu tot el procés com
“una experiència des de la sororitat, la formació i la participació’ i afirma que “hem viscut la solidaritat específica que forma part de l’ètica feminista”.
L’any 2016 es va entregar l’auditoria amb perspectiva de gènere a l’equip municipal i també es van presentar més d’un centenar d’al·legacions al PGOU. “Ens preocupa que l’Ajuntament aprofiti per fer una política urbanística que no inclogui tot amb tot el que hem après al llarg d’aquest procés” diu Matamalas i conclou la intervenció dient que “volem un poble sostenible, ecològic, equitatiu, accessible i feminista”.

Back To Top
Search