La polarització entre aquestes tres forces podria liquidar els partits petits o reduir-los a la mínima expressió, excepte AIPC, que tornarà lluitar per ser al govern
La delegació manacorina de l’Obra Cultural Balear va demostrar una vegada més que està implicada en la vida cívica i política del municipi. Per això aquesta setmana va convidar set periodistes, set representants de publicacions manacorines a dir la seva sobre el panorama electoral en el qual ja estam plenament immersos i que veurà la seva resolució el pròxim 28 de maig. En termes generals, a l’hora de valorar l’evolució del vot, pràcticament la majoria dels tertulians varen donar per fet que tant el PI com Unides Podem patirien una davallada important en aquestes pròximes eleccions a Manacor i que els vots perduts per aquestes formacions i per d’altres de la dreta, com ara Ciutadans, que no es presenta, anirien a parar a les tres formacions que es disputaran la victòria electoral d’aquí a dues setmanes: MÉS-Esquerra, PSOE i PP. També, majoritàriament, es detectava una dificultat important per part del PP per trobar aliats per governar. Tothom va donar per fet que no hi hauria majories absolutes.
La taula rodona, moderada per la presidenta de l’OCB manacorina, Margalida Fuster, va comptar amb la participació d’Antoni Ferrer, de Perlas y Cuevas; Chema Sánchez, de Manacor Comarcal; Sebastià Sansó, de 07500; Rafael Gabaldón, de Manacor Noticias; Francesca Marí, d’Última Hora; Pep Bauçà, de De Franc Digital; i Antoni Riera, de Cent per Cent.
Antoni Ferrer advertia del poc interès per la política en general per part de la ciutadania, mentre que Chema Sánchez lloava la tasca de Carme Gomila al capdavant de Serveis Socials i Igualtat i criticava, en canvi, les polítiques de participació ciutadana de l’equip de govern. Per part seva, Sebastià Sansó es referia a les diferents tasques de govern que s’havien fet, com ara la ZPR, la recollida selectiva, l’aprovació del Pla General… Segurament el més crític amb l’equip de govern actual va ser Rafael Gabaldón. El director de Manacor Noticias va trobar a faltar més informació i més previsió en l’aplicació de la ZPR alhora que criticava també la gestió de les obres a Porto Cristo. Pep Bauçà alertava també del mal símptoma que suposa l’aparició de forces polítiques (en clara referència a Nou Ordre i Vox) que “no aporten res de nou a les propostes que ja hi ha”. Francesca Marí explicava també que “s’ha dit tradicionalment que l’abstenció afavoria la dreta, però perquè la dreta era normalment la més votada.
Ara a Manacor l’afavorit per l’abstenció podria acabar sent MÉS-Esquerra, si resulta una altra vegada la força més votada”.
Antoni Riera finalment, es demanava si Manacor podria viure un canvi de paradigma ideològic i que es consolidàs una majoria estable d’esquerres, estalonada encara més pel suport d’AIPC.