Skip to content

“És com una enciclopèdia artística de Manacor”

De fa un bon grapat de mesos la gent manacorina atenta a les xarxes i a la cultura, que no és incompatible una cosa amb l’altra, ha pogut veure com apareixien publicacions d’un compte d’Instagram sota el títol de Poble de cultura. “Va començar d’una forma un poc improvisada, a partir d’un projecte cultural que havia anat cavil·lant perquè trobava que a Manacor li feia falta una plataforma lligada a la cultura, però desvinculada de l’Ajuntament, perquè pogués tenir un perfil propi”. Qui ens parla és Maria Magdalena Vives (Manacor, 2000), estudiant de direcció a l’Institut del Teatre de Barcelona, i principal impulsora d’aquest compte. “No sabia molt bé casp a on aniria, la idea havia sortit de la meva experiència a partir de converses amb amics i del que volíem fer. Primer de tot, obrir una pàgina a Instagram i després a Facebook, amb la idea, sobretot, de compartir projectes culturals i difondre’ls”, diu Vives, que ens explica, també que “ara ja som dues, hi ha una altra al·lota, filòloga catalana, que es va interessar i que ara també m’ajuda”.

Es dona la circumstància que el projecte Poble de Cultura a començat a obrir-se camí d’una forma paral·lela i simultània amb Enviumanacor.cat, la web de l’Ajuntament a través de la qual es publiciten espectacles i esdeveniments culturals, alhora que també serveix per reservar-hi entrades. “Són compatibles. De fet, els projectes aparegueren de forma paral·lela. Enviumanacor fa més una feina d’agenda, en canvi nosaltres cercam més la divulgació de projectes culturals, ja siguin individuals o col·lectius”.

Fins ara, Poble de Cultura ha mesclat una mica les diferents publicacions entre artistes que el projecte ha anat a cercar, i d’altres que s’han acostat a elles perquè s’han interessat a tenir presència a les seves pàgines. “Qualsevol persona que es dediqui professionalment a l’art, encara que sigui de manera parcial, ha de poder ser a Manacor Poble de Cultura”, diu Vives. L’aparició dels artistes als comptes d’Instagram i de Facebook, i també a la futura web de la iniciativa, “de moment és gratuïta perquè ara començam el projecte. De fet, les persones que ja hem entrevistat, ja estan avisades que les seves entrevistes seran presents a la web que tendrem pròximament oberta”, diu la impulsora de Poble de Cultura”. “És com una enciclopèdia artística de Manacor, de fet, per cal meu padrí hi havia uns llibrets amb la història de personatges famosos de Manacor, tot explicant la seva biografia i una foto. Jo he volgut fer allò adaptat als nous temps”, diu Maria Magdalena Vives.

A hores d’ara, ja són deu els artistes que han aparegut als comptes de Poble de Cultura, però n’hi ha molts més d’entrevistats, i de disciplines molt diverses: “M’interessa que sigui així, perquè la idea també és crear una xarxa d’artistes on tothom pugui compartir la seva feina i també sol·licitar els serveis d’un o altre artista per participar en els seus projectes”, i centrat de moment, en el municipi de Manacor.

Interessada de fa temps en el món de la gestió cultural, Vives reconeix que li agradaria poder combinar una iniciativa com la de Manacor Poble de Cultura amb la seva tasca de directora, “però de moment no cobram res pel que feim, perquè ara mateix l’objectiu és fer-nos conèixer”.

Poble de Cultura és un projecte on tothom que hi estigui interessat pot “aportar idees, i també col·laborar, estic oberta a col·laborar tant amb altres persones com amb les institucions, tota proposta és benvinguda”. Per això, qui ho vulgui podrà posar-s’hi en contacte, per exemple, a través de l’adreça culturalmanacorgmail.com.

Back To Top
Search