Al pròxim Dilluns de l’Obra, Felip Esteva parlarà, sobretot, de la desmitificació de l’esclata-sang com a bolet quasi únic de la nostra gastronomia. També comentarà una mica del món de la micologia a les terres de Llevant, de les seves espècies més comunes, de com reconèixer les tòxiques, de les comestibles, de les possibles intoxicacions i de la gastromicologia (ciència que estudia els bolets dins la cuina). El nostre conferenciant diu que “No faré cap classe magistral científico-gastronòmica” ja que vol parlar “una mica de tot fora profunditzar massa en res”. Es tracta idò, de fer una xerrada entretinguda i atractiva per a l’oient.
Una persona molt polivalent
Felip Esteva va néixer ara fa 59 anys. Les seves inquietuds polítiques i proteccionistes començaren l’any 77 amb la participació activa en l’ocupació de la Dragonera per part dels anarco-ecologistes de Talaiot Corcat, dels quals, Esteva en formava part. Durant la mateixa època es va emprendre la lluita ecologista a Capdepera fundant el col·lectiu Torre Esbucada que es va dedicar amb entusiasme a protegir la platja de Cala Agulla i evitar la seva urbanització.
Anys més tard va formar part d’una llista del PCE a les eleccions municipals. Tota aquesta activitat eco-política fou compaginada amb la activitat professional com a cuiner a un restaurant familiar ubicat a Cala Rajada. Fou soci fundador de la ràdio municipal 99.9, a la que feia programes de tertúlia política i cuina. També va ser monitor de cuina de l’escola d’adults de Capdepera durant dues temporades. En distintes ocasions va ser candidat a batle i regidor del PSM a l’ajuntament de Capdepera; fou membre de l’executiva nacional del PSM i finalment, soci fundador i president d’Entesa per Mallorca.
A banda de la seva faceta política és fotògraf naturalista entusiasta, estudiós de la flora i fauna del municipi de Capdepera i de les seves aigües marines. Ha fet treballs de camp sobre els arbres i arbusts singulars del municipi; sobre els endemismes botànics i molt en particular sobre el gènere limonium. Ha treballat sobre el món micològic amb el resultat de la publicació del llibre “el plaer del boletaire” on compagina la part descriptiva amb la gastronòmica.