Antònia Roca, propietària de la pastisseria Ca’n Roca
La propietària del forn de can Roca explica que no preparen res especial per l’època de quaresma perquè mai han tengut tradició de fer-ho. Sí que preparen robiols per Setmana Santa així com també alguns altres dolços característics de l’època: “Per Pasqua sí que fem les mones o els bombons i els confits, que se solen regalar el dijous sant i aquesta tradició encara es manté” explica Roca. D’altra banda, explica que antigament sí que es notava diferència en les vendes de certs productes els divendres “però actualment s’ha perdut la tradició”.
Pedro Sureda, propietari del restaurant Sa Sínia
El regent del restaurant Sa Sínia explica que actualment no fan res d’especial per l’època de la quaresma: “Un temps enrere sí que es feia però ara ja no”. Sureda explica que se solen basar en el producte de temporada i que en els seus menús diaris sempre ofereixen una opció de carn i una altra de peix i per tant, si hi ha clients que vulguin seguir la tradició de no menjar carn ho poden fer. Així i tot, afirma que no hi ha clients que li hagin demanat específicament plats de peix: “Si en demanen, ningú m’ha fet saber que sigui per motius religiosos”.
Bàrbara Munar, propietària del forn Ca’n Munar
La propietària del forn Ca’n Munar explica que ells encara mantenen la tradició de fer panades de verdura i peix tots els divendres. Munar afirma que sobretot és la gent més major qui encara demana aquest tipus de producte “tot i que també hi ha gent jove que quan li ofereixes, també li agrada tastar-les”. A part d’això, destaca els productes típics de la Setmana Santa com els robiols i els típics rollos, llisos i els d’ensaïmada. “També solem tenir confits i peladilles però molt poca quantitat perquè la demanda s’ha reduït molt si ho comparam amb anys enrere” afirma Munar.
Llorenç Adrover i Antoni Valdevira, cuiners del restaurant Sa Fonda
“Solem utilitzar productes de temporada i ara el bacallà hi sol ser sovint” expliquen des del restaurant Sa Fonda i destaquen receptes com el cuinat de bacallà o el bacallà a la mallorquina, que solen ser opcions habituals en aquesta època. D’altra banda, el propietari, Antoni Cerdà afirma que els clients més majors encara segueixen la tradició de no menjar carn els divendres i al restaurant solen ampliar l’oferta de peix: “Normalment sempre donam dues opcions de carn però els divendres de quaresma ens miram més que hi hagi oferta de peix, sempre mantenint una oferta variada” explica.