skip to Main Content

Joana Gomila: “La millor manera de fer activisme social i cultural és des de la normalitat”

[pullquote] Joana Gomila ha estat guardonada amb el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que atorga cada any l’Obra Cultural Balear als Premis 31 de desembre
[/pullquote]

Joana Gomila té una llarga trajectòria artística i musical. És coneguda pels manacorins per projectes com Espiral d’Embulls o Projecte d’Efak, però el seu currículum és molt més llarg. És graduada en cant jazz al Conservatori Superior del Liceu i s’ha format també a Brasil. Un dels seus darrers projectes és Folk Souvenir, en el qual explora i experimenta amb la música popular de Mallorca.
L’Obra Cultural Balear li ha concedit un dels premis 31 de desembre. Se’n mostra sorpresa i satisfeta: “No m’ho esperava gens. Estic molt contenta del reconeixement. M’ha fet pensar en més coses: Espiral d’Embulls, Projecte d’Efak… I veure el recorregut. Les coses les fas perquè sí, no penses en els premis, però és un honor, i veure els altres premiats, també.”
Pel que fa al compromís amb la llengua i la cultura, diu: “No és que hagi fet aquest projecte per reivindicar res, ho he fet perquè em venia de gust. De fet, jo crec que la millor manera de fer activisme social i cultural és des de la normalitat.”
Joana Gomila té molts de projectes en marxa: “Ara som a Solrà, prop de Girona, a preparar un espectacle amb la coreògrafa Maria Antònia Oliver, amb disset dones d’entre 60 i 75 anys. Seguim amb Folk Souvenir, i traurem material nou. I un altre projecte inspirat en el cant de la Sibil·la.”

Back To Top
Search