Nascuts durant la primavera passada ja es feren molt visibles durant les festes de la Marededeu del Carme. Per esser-ne membre només demanen dos requisits: tenir entre 15 i 35 anys,…

Jordi Martí-Rueda alerta sobre l’ascens de l’extrema dreta a l’actualitat i el compara amb el dels anys trenta
Un centenar de persones acudeixen al doble acte del Comitè de Son Coletes a sa Coma i a s’Illot
El Comitè de Son Coletes sol cenyir els seus actes al mes d’abril, sempre a l’entorn de l’acte central que es fa cada any al cementeri manacorí en record de les víctimes del feixisme. Enguany s’ha trencat la tradició per ampliar-la també a l’estiu. Així, divendres passat prop d’un centenar de persones participaren en una sessió doble per la costa manacorina i llorencina. Així, a les 18.30h, Antoni Tugores feia de guia a una ruta arran de les cases de sa Coma, recordant l’arribada de les tropes del capità Bayo al llevant mallorquí i com els hauria estat de fàcil arribar com a mínim a Manacor si de bon principi s’ho haguessin proposat. Després de vint dies de combat mirant de guanyar terreny a l’illa, Bayo rebé l’ordre de reembarcament, una ordre que no arribà a prop de dos centenars de milicians, que aviat foren capturats pel bàndol nacional i executats l’endemà mateix del reembarcament a Manacor.
Una vegada acabada la ruta, al local A la fresca de s’Illot, els assistents pogueren seguir la presentació del llibre Brigadistes. Vides per la llibertat, de la mà del mateix Antoni Tugores i de l’autor del volum, Jordi Martí-Rueda, que alertà de les semblances entre l’ascens actual de l’extrema dreta i el feixisme i el que ocorrogué els anys 30 a Europa i al món i que desembocà en l’esclat de la Segona Guerra Mundial. Martí-Rueda valorà molt especialment la tasca del sector sanitari entre els brigadistes internacionals que arribaren per donar suport a la causa republicana enfront del feixisme espanyol.


En record de les cinc milicianes assassinades a Manacor
