¡Joan Martí Cerdà (Manacor, 1964) és llicenciat en economia per la UAB. Des de fa set anys és l’interventor general de la CAIB, un càrrec de perfil molt tècnic i…

La deixalleria mòbil regularitza la seva presència setmanal a tots els nuclis i impulsa la recollida d’oli mineral i vegetal
Fins ara la deixalleria mòbil de l’Ajuntament de Manacor alternava la seva presència en matins i horabaixes en cicles quinzenals. El departament de Medi Ambient ha detectat, però, que aquesta calendarització podia embullar els ciutadans. És per això que a partir d’ara la deixalleria compareixeràde dilluns a dissabte i de 10h a 13h i de 15h a 18 en dotze emplaçaments diferents del municipi, atenent, a més, els nuclis de Cala Murada, Manacor, Cales de Mallorca, Porto Cristo, Cala Anguila, Son Macià i s’Illot.
Es tracta, segons explicà el delegat Sebastià Llodrà a l’acte de presentació del canvi a la plaça de Son Macià, “d’un recurs de proximitat màxima” , gràcies al qual els ciutadans poden dur, a peu de carrer residus que “resultarien perillosos si anassin al rebuig”. Així, un teclat d’un ordinador, un eixugador de cabells, una sandvitxera, bateries, piles, pintura, bombetes, fluorescents o ferralleria diversa com ara claus, perns o residus de llanterneria poden ser objectes que es podran deixar a la deixalleria mòbil.
Durant aquest acte de presentació, però, la delegació de Medi Ambient també volia presentar uns embuts que podran ser afegits a barrals o botelles per dipositar-hi l’oli vegetal o mineral que haguem de tirar. És una manera, digué Llodrà, que comparegué a la presentació acompanyat de l’assessor tècnic del departament Antoni Febrer, “de fer visble aquesta intenció que tenim d’intensificar la recollida d’oli, que tan perjudiciaal és per a les depuradores. Volem evitar que l’oli es tiri a la pica d’escurar o al rebuig. Perquè ens entenguem, l’oli és per a les depuradores i per als nostres camions de recollida com el colesterol per a la nostra sang”.
Amb la incorporació d’aquests embuts es pretén, així, que els ciutadans puguin dur l’oli a la deixalleria mòbil, que recollirà els envasos plens d’aquest residu, i una vegada al punt verd un operari els buidarà en un dipòsit i llençarà l’envàs al contenidor groc.